Tud-e segíteni az alkoholgondozó?

Igen. Általában könnyebben megy a leszokás orvosi segítséggel.

alkoholgondozo

Minél korábban kerül gondozásba valaki, annál könnyebb segíteni neki. Sajnos azonban Magyarországon az a jellemző, hogy csak komoly tünetekkel fordulnak orvoshoz, akiknek problémájuk van az alkoholfogyasztással. Beutaló sem kell feltétlenül, így még a háziorvossal sem kell megbeszélni ezt az elhatározást, ha valakinek nehéz beszélnie a problémájáról.

Alkoholmérgezés esetén a sürgősségi betegellátó osztályok az illetékesek, ha pszichiátriai zavarok társulnak az alkoholfogyasztás mellé, akkor pszichiátriai osztályra kerül először a beteg.

Ha valaki szeretne orvosi segítséget kérni a leszokáshoz, akkor a gondozóban közösen eldöntik, hogy osztályos felvétellel történjen a segítségnyújtás vagy járóbetegként ambulancián.

Létezik olyan ambulancia is, ahol nem követelik meg azt, hogy a beteg teljesen hagyjon fel az alkoholfogyasztással, mert úgy tapasztalták, hogy ez sokak számára betarthatatlan. A hozzájuk fordulóknak abban tudnak segíteni, hogy minél kevesebb alkohol fogyasztásával is jól tudják érezni magukat a mindennapokban.

Az ambulanciák és kórházi osztályok tudnak segíteni gyógyszerekkel is, de ezeket inkább csak átmeneti ideig, amíg az elvonási tünetek tartanak, adják. Főként pszichoterápiás módszereket alkalmaznak.

Segítséget nyújtanak a hozzátartozóknak is, arra a tapasztalatra építve, hogy az alkoholizmus nemcsak magát a szenvedélybeteget érinti, hanem az egész családot.

Ez is érdekelhet: 
Kit nevezünk alkoholistának?
Másnaposság ellen mit tegyünk?
Mennyi idő alatt ürül ki az alkohol a szervezetemből
Mióta büntetik az ittas vezetést?

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Keresztrejtvény – 16.11.04. Páros vagy páratlan hét van? Agytorna 161. forduló Agytorna 115. forduló Ötöslottó nyerőszámok a 44. játékhéten 2016-ban Mi a címe a képnek? Mikor van Erhard névnap? Kerülhet valaki a mennyországba, ha hamvasztásos-szórásos temetést kap? Mikor van Endre névnap? Június 26. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.