Járványügyi ki kicsoda: Müller Cecília

Müller Cecília országos tisztifőorvos.  A 2020 januárjában felállt koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs tagja.

Az operatív törzs egészen szürreális helyre lépett a magyarok szívében, és ebben kiemelt szerepet kapott Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos gyakorlatilag az ország nagymamájává vált a koronavírus-járvány idején, amikor is naponta tájékoztatja a lakosságot az aktuális járványügyi adatokról, intézkedésekről. 2021-ben a Forbes magazin szerint Müller Cecília a 8. legbefolyásosabb magyar nő. 

Müller Cecília országos tisztifőorvos
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Egy korábbi interjúban elárulta, hogy pozitívan élte meg a róla készült mémáradatot, és megérti, hogy az emberek szívesen foglalatoskodtak ezeknek készítésével.

Müller Cecília a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán végzett 1984-ben, majd 1991-ben üzemorvostani szakorvosi képesítést szerzett. 1996-ban lett háziorvostani szakorvos, 2000-ben közegészségügyi-járványtani szakorvos, 2009-ben pedig megelőző orvos és népegészségtani szakorvos. 2018 óta országos tisztifőorvos a Nemzeti Népegészségügyi Központnál.

A témában ajánljuk:

Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a koronavírus ellen Magyarországon alkalmazott vakcinákról. Ide kattintva találod, mit kell tudni a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca, a Szputnyik V, a Sinopharm, illetve a Janssen oltóanyagáról.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Zsuzsanna névnap? Április 21. – miről nevezetes? Mikor van Anita névnap? Hogyan írjuk helyesen: kísértet vagy kisértet? Agytorna 125. forduló Péntek van-e? Mikor van Franciska névnap? Július 1. – miről nevezetes? Keresztrejtvény – 16.06.16. Augusztus 17. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.