Május 29. – miről nevezetes?

Ezen a napon született Spitzer Gyöngyi 1966-ban.

Gyöngyi névnap - Soma Mamagésa

Művészneve Soma Mamagésa, újságíró, énekes, műsorvezető. Pszichológiát tanult Miskolcon. Fontos feladatának tartja, hogy a lányokat, asszonyokat segítse a saját nőiségük megélésében. Lelki wellness hétvégéket és önismereti táborokat szervez ezzel a céllal. Több könyve jelent meg. Tapasztalatai szerint a nők körében általánosnak mondható az önbizalomhiány, ennek leküzdésére ad tanácsokat. 2002-től 2005-ig zenélt az általa alapított Soma Jazz Most zenekarral. Libidó nevű zenekarával 2006-ban debütált. Önálló lemeze is jelent meg. Rádióban és televízióban is volt műsorvezető, részt vett a Megasztár zsűrijében is.

Névnapok: Magdolna, Magda, Ervin, Léna.

Ezen a napon született:

  • John Fitzgerald Kennedy az Amerikai Egyesült Államok 35. elnöke 1917-ben. 1961-től 1963-ig volt hivatalban. 1963. november 22-én merénylet áldozata lett. Az elkövetés indítékáról még ma sincsenek pontos adatok, akár a maffia is állhat mögötte. Elnöksége alatt megindította a vietnami háborút. Az egészségügyi ellátást kiterjesztette az idősekre is, növelte az oktatásra szánt összeget, törvényeket hozott a faji megkülönböztetés eltörlésére.

Ezen a napon hunyt el:

  • Gerő Katalin pedagógus, író, árvaház-igazgató 1944-ben. Közéleti szerepeket is vállalt, például rendes tagja volt a Magyar Úrinők Egyesületének.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: nem biztos vagy nembiztos? Hogyan írjuk helyesen: kéró vagy kéro? Hogyan írjuk helyesen: köröz vagy kőröz? Agytorna 4. forduló: mi van a képen? Ötöslottó nyerőszámok a 33. játékhéten 2016-ban Hogyan írjuk helyesen: bolgár vagy bulgár? Mit jelent az alkoholfok kifejezés? Mikor van Herbert névnap? Hogyan írjuk helyesen: hegesztő vagy heggesztő? Agytorna 202. forduló

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.