Mikor van Ervin névnap?

Április 26.

Ervin névnap - Kibédi Ervin

Kibédi Ervin

Valamint május 29-én.

Germán eredetű férfinév, amelynek a jelentése hadsereg+barát. A név első eleme több germán szóból is származhat, amiknek a jelentése lehet még becsület, örökség, vadkan.

Híres Ervinek: Kibédi Ervin színész, Lázár Ervin író, Nagy Ervin színész, Szabó Ervin társadalomtudós, Erwin Koeman holland labdarúgó.

Egy csimpánzot nevelt Budapesten, a Damjanich utcai lakásában Kibédi Ervin Jászai Mari-díjas színművész, aki szenvedélyes állatbarát volt. Már leventekorában egy kiskutyának köszönhette megmenekülését, amikor társait elhurcolták az oroszok, később pedig több kutya, egy mókus és egy jákó papagáj odaadó gazdája volt. Kibédi több mint 100 mozi- és tévéfilmben játszott, többek között a Tenkes kapitányányában, A legényanyában és az Egy magyar nábobban szerepelt. Feledhetetlen alakítást nyújtott Vadnai László Hacsek és Sajó című sorozatának Hacsekjeként. Elsősorban komikus szerepekben volt népszerű, az “Én nem hiszem, hogy normális vagyok” sor hallatán mindenkinek sajátos szem- és arcjátéka, rekedtes hangja jut eszébe. 1951-től a Magyar Néphadsereg Színházának tagja volt, innen 1957-ben a Vidám Színpadhoz szerződött, s haláláig itt is játszott.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Keresztrejtvény – 16.04.23. Hogyan írjuk helyesen: stúdió vagy studió? A prímszámok száma végtelen? Mikor van Eleonóra névnap? Mi a címe a képnek? Agytorna 49. forduló Hogyan írjuk helyesen: megbízatás vagy megbizatás? Mióta létezik hivatalosan a Tisza cipő ma is népszerű logója? Hogyan írjuk helyesen: nem biztos vagy nembiztos? Ötöslottó nyerőszámok a 25. játékhéten 2017-ben

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.