Mikor van Magdolna névnap?

Május 29., július 22.

Magdolna névnap - Rúzsa Magdi

Női név, a héber eredetű Magdaléna magyar változata, Magdala városából valót jelent.

Magyarországon ritka névnek számít.

Híres Magdolnák: Mária Magdolna bibliai alak, Rúzsa Magdolna énekesnő, Szabó Magda írónő Magda Watts babakészítő művész.

A Megasztár című tehetségkutató harmadik szériájának győzteseként vált ismertté Rúzsa Magdi, aki 2007-ben már az Eurovíziós Dalfesztiválon Aprócska blues című dalával a kilencedik helyen végzett. 2011-től önálló estet is tart a Pesti Színházban Magdaléna Rúzsa címmel, amelyet lélekterápiaként fog fel. A Kishegyesről származó énekesnő előadásról előadásra számos olyan gondolatot és megrázó élményt oszt meg a nézőkkel, amelyekről a dalest előtt sosem beszélt nyilvánosan. Felidézi például a délszláv háborúból azokat az estéket, amelyeket a légópincékben töltöttek rettegve, miközben édesanyjuk mesét olvasott, hogy enyhítse a félelmüket. Karrierje töretlen, 2014-ben többek között a Dal című műsor zsűrijében értékelte a dalokat a Magyar Televízió képernyőjén, ám számos fellépése volt ezen kívül. Az egyik legjobban  fizetett előadó, aki a hírek szerint alkalmanként 990 ezer forintot kapott.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mi a címe a képnek? Mikor van Johanna névnap? Október 27. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: idetartozik vagy ide tartozik? Miért hívják paradicsomnak az édenkertet, és mi köze ennek a növényhez? A nap, amikor a Queen magyar népdalt játszott Agytorna 154. forduló Mikor van Petra névnap? Hogyan írjuk helyesen: meglepi vagy meglepí? Mi az az Iszlám Állam?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.