Május 28. – miről nevezetes?

1958-ban ezen a napon született Fehér Anna színművésznő.

Feher_Anna

József Attila-gyűrűvel és Jászai Mari-díjjal egyaránt kitüntették. Színpadi szerepein és rendezésein kívül szinkronszínészként is találkozhattunk a hangjával. Játékfilmekben és tévéfilmekben is szerepelt. Talán legismertebb szerepe Niski Alma a Szomszédok filmsorozatból. 1987-től 1999-ig követhettük nyomon a gazdagréti lakótelepi ház lakóinak életét. Három család történetét ismerhetjük meg a harminc perces részekből. Az egyik család Takácsék: István és Lenke, akik Alma nagyszülei. Szülei autóbalesetben haltak meg. Dolgozott idegenvezetőként, stewardessként, újságíróként, végül az Alkotás presszóban. Férje Szelényi János erdész, aki nagy nőcsábász.

Fehér Anna 53 évesen szülte első gyermekét, aki egészséges. Hazánkban nagyon kevés nő szül ötven éves kor felett. A kromoszóma rendellenesség előfordulásának esélye nagyobb, mint a fiatalabbak esetén. Az anyai kockázat is némiképp nagyobb. A szövetek kevésbé rugalmasak a szülés során, több a vérzéses szövődmény. A tejelválasztás is egy kicsit lassabban indulhat be. Mindezek azonban jól felkészült orvos csapattal jól kezelhetők.

Névnapok: Emil, Csanád, Vilmos.

Ezen a napon született:

  • Fodor Zsóka színésznő 1942-ben. Számára az igazi ismertséget az RTL Klub Barátok közt sorozatának Magdi anyusa hozta meg.
  • Talmácsi Gábor gyorsasági motoros versenyző 1981-ben.

Ezen a napon hunyt el:

  • Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, országgyűlési képviselő 1910-ben.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Agytorna 27. forduló: képrejtvény! Mikor van Arianna névnap? Agytorna 236. forduló Agytorna 165. forduló Augusztus 23. – miről nevezetes? Mikor van Csanád névnap? Megváltoztattam az email címemet, és eltűntek a Jóságpontjaim – mit tegyek? Október 24. – miről nevezetes? Június 18. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: megbízás vagy megbizás?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.