Május 23. – miről nevezetes?

 A 6:3-as mérkőzés visszavágójának évfordulója

7:1

Fotó: Fortepan

1953. november 25-én a magyar labdarúgó-válogatott híres győzelmet aratott az angol labdarúgó csapat ellen. Ez volt az a mérkőzés, aminek 6:3 volt az eredménye. Ezen a napon a londoni Wembley Stadionban sikerült a magyaroknak legyőzniük az akkor már kilencven éve verhetetlen angol csapatot. 1954. május 23-án szeretett volna revansot venni Anglia csapata. A visszavágót Budapesten szervezték, hatalmas érdeklődést kapott a mérkőzés. Az angolok teljesen biztosak voltak abban, hogy megnyerik. A magyar csapat diadalmas győzelmet aratott, 7:1 lett az eredmény. Az a mondás járta, hogy „Az angolok egy hétre jöttek, és 7:1-re mentek.” Az Aranycsapat tagjai voltak, többek között Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Puskás Ferenc.

Névnapok: Dezső, Vilmos, Renáta.

Ezen a napon született:

  • Anatolij Karpov világbajnok sakkozó 1951-ben. Hét éven keresztül küzdött Garri Kaszparovval a világbajnoki címért. Öt világbajnoki döntőt vívtak egymással összesen.
  • Rubens Barrichello brazil autóversenyző 1972-ben. Kilenc évesen kezdett el gokartozni. 11 futamgyőzelmet szerzett.

Ezen a napon hunyt el:

  • Benyovszky Móric utazó, kalandor 1786-ban.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Placid névnap? Hogyan írjuk helyesen: sűrített vagy sürített? Agytorna 38. forduló Mikor van Klára névnap? Mikor van Aladár névnap? Agytorna 116. forduló Mikor van Roland névnap? Mikor adták ki az első Guinness Rekordok Könyvét? Hogyan írjuk helyesen: irigy vagy irígy? Március 2. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.