Május 23. – miről nevezetes?

 A 6:3-as mérkőzés visszavágójának évfordulója

7:1

Fotó: Fortepan

1953. november 25-én a magyar labdarúgó-válogatott híres győzelmet aratott az angol labdarúgó csapat ellen. Ez volt az a mérkőzés, aminek 6:3 volt az eredménye. Ezen a napon a londoni Wembley Stadionban sikerült a magyaroknak legyőzniük az akkor már kilencven éve verhetetlen angol csapatot. 1954. május 23-án szeretett volna revansot venni Anglia csapata. A visszavágót Budapesten szervezték, hatalmas érdeklődést kapott a mérkőzés. Az angolok teljesen biztosak voltak abban, hogy megnyerik. A magyar csapat diadalmas győzelmet aratott, 7:1 lett az eredmény. Az a mondás járta, hogy „Az angolok egy hétre jöttek, és 7:1-re mentek.” Az Aranycsapat tagjai voltak, többek között Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Puskás Ferenc.

Névnapok: Dezső, Vilmos, Renáta.

Ezen a napon született:

  • Anatolij Karpov világbajnok sakkozó 1951-ben. Hét éven keresztül küzdött Garri Kaszparovval a világbajnoki címért. Öt világbajnoki döntőt vívtak egymással összesen.
  • Rubens Barrichello brazil autóversenyző 1972-ben. Kilenc évesen kezdett el gokartozni. 11 futamgyőzelmet szerzett.

Ezen a napon hunyt el:

  • Benyovszky Móric utazó, kalandor 1786-ban.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: Szabadság híd vagy Szabadság-híd? Hogyan írjuk helyesen: máj vagy mály? Hogyan írjuk helyesen: őrjöng vagy örjöng? Agytorna 215. forduló Keresztrejtvény – 16.05.22. Hogyan írjuk helyesen: batthyánys vagy batthyányis? Február 10. – miről nevezetes? Keresztrejtvény – 16.08.04. Keresztrejtvény – 16.09.22. Agytorna 19. forduló: képrejtvény!

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.