Mikor van Dezső névnap?

Május 23.

Dezső névnap - Garas Dezső

 Garas Dezső

A latin Desiderius névből származik, ennek a rövidült és -ő kicsinyítőképzős változata a Dezső, aminek a jelentése: óhajtott, kívánt (gyermek).

Híres Dezsők: Bánffy Dezső miniszterelnök, Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Garas Dezső színművész, a Nemzet Színésze, Kosztolányi Dezső író, Novák Dezső, kétszeres olimpiai bajnok labdarúgó, a Ferencváros örökös bajnoka, Straub Dezső színész.

Először magasépítészeti szaktechnikumba járt, majd vasesztergályosnak tanult, de mindig vonzotta a színház Garas Dezsőt, így jelenkezett a Színművészetire. Több mint 150 filmben szerepelt, főbb színházi alakításait és díjait felsorolni is nehéz. Első unokája, Emma Down-szindrómával született. A Kossuth-díjas színművész vesebeteg volt, de ennek ellenére sosem panaszkodott. Otthonában kapta a kezeléseket. Végül azonban kórházba került és hetvenhét éves korában, 2011. december 30-án hunyt el, álmában érte a halál.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: brit vagy britt? Hogyan írjuk helyesen: számít vagy számit? Keresztrejtvény – 12.23. Mióta rendeznek paralimpiát? Hogyan írjuk helyesen: hajó vagy halyó? Mennyi a megengedett legnagyobb sebesség autópályán? Mikor van Gerda névnap? Hogyan írjuk helyesen: hímzés vagy himzés? Mikor van Robertina névnap? Hogyan írjuk helyesen: észrevesz vagy észre vesz?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.