Június 17. – miről nevezetes?

Az elsivatagosodás és kiszáradás elleni küzdelem világnapja

Elsivatagosodás elleni világnap

Ezen a napon 1994 óta hívják fel a figyelmet a szárazföld pusztulására. A nemzetközi összefogás szükségességére, a szárazság világméretű hatásaira irányuló kampányokat szerveznek. Szárazföld borítja a Föld felszínének egynegyedét. Vészjósló mértékben nő a sivatagok területe, terjed a szárazság. Az elsivatagosodás 135 millió embert veszélyeztet, körülbelül annyit, mint Németország és Franciaország együttes lakossága.

Névnapok: Laura, Alida, Alina, Szabolcs, Adolf, Bató.

Ezen a napon született:

  • Sütő András író, drámaíró 1927-ben.
  • Paulinyi Tamás író, költő, pszi-kutató 1962-ben.

Ezen a napon hunyt el:

  • Sebastian Kneipp katolikus pap, természetgyógyász 1897-ben. Világhírű vízgyógyászati módszert fejlesztett ki, amely Kneipp-kúra néven vált ismertté. Akkoriban még gyógyíthatatlannak tartották a TBC-t, amiben megbetegedett. Olvasott a hideg víz gyógyító hatásáról, így elhatározta, hogy a jeges Dunában fog mindennap megmártózni. Ennek hatására egyre jobban lett, végül meggyógyult. Hamarosan rengeteg gyógyulni vágyó ember kereste fel, könyvet is kiadott. Kezdetben csak a vízkúrát alkalmazta, később étrendi és életmódbeli tanácsokat is adott. A vízkezelések a bőrön keresztül az idegrendszerre hatnak, összehangolják a különböző szervek működését. A fürdők mellett borogatásokat, gőzölést, lemosást, pakolást és zuhanyokat is javasolt.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Keresztrejtvény – 16.06.12. Hogyan tévesztik meg a vásárlókat a magyar üzletekben? Mikor van Botond névnap? Mióta használunk sót? Mi Pest megye székhelye? Hogyan írjuk helyesen: feszítő vagy feszitő? Hogyan írjuk helyesen: síkos vagy sikos? Hogyan írjuk helyesen: szérű vagy szérü? Hogyan írjuk helyesen: bírálat vagy birálat? Agytorna 80. forduló

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.