Hogyan lehet kezelni a koronavírust?

Jelenleg nem áll rendelkezésre megfelelő ellenszer a koronavírussal szemben, ezért úgynevezett támogató terápiával próbálják kezelni a betegséget. 

Fotó: Getty

Ezen gyógykezelések célja, hogy a koronavírusos beteg jellegzetes tüneteit (magas láz,  köhögés, fejfájás) enyhíteni próbálják, az életfunkcióit stabilizálják, illetve a szövődmények kialakulását megelőzzék. Mivel vírusfertőzésről van szó, hatástalanok az antibiotikumok, azok legfeljebb a kialakult gyulladásos szövődmények ellen hatnak. 

Ezért rendkívül fontos a koronavírus-járvány során a megelőzős, melyben alapvető szerepe van a rendszeres, alapos kézmosásnak, kézfertőtlenítésnek. Illetve annak, hogy az otthonunkat a lehető legkevesebbszer hagyjuk el, a társasági érintkezés elkerülésével. 

Bár a koronavírus ellen szolgáló védőoltáson a világ számos laboratóriumában dolgoznak, jelenleg nincs megfelelő vakcina a betegség ellen. A járvánnyal kapcsolatos legfontosabb kérdésekért érdemes felkeresni a magyar állam itt elérhető, a koronavírussal foglalkozó hivatalos oldalát. 

 

 

 

 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Dalma névnap? Keresztrejtvény – 12.30. A Tesco lázadói Ötöslottó nyerőszámok a 24. játékhéten 2016-ban Hogyan írjuk helyesen: készítés vagy készités? Keresztrejtvény – 16.07.15. Agytorna 252. forduló Hogyan írjuk helyesen: dagadt vagy dagatt? Hol lesz az egy négyzetméterre jutó celebek száma a legnagyobb 2016. február 13-án? Mennyit spórolhatsz, ha lekapcsolod a villanyt?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.