Hogyan lehet kezelni a koronavírust?

Jelenleg nem áll rendelkezésre megfelelő ellenszer a koronavírussal szemben, ezért úgynevezett támogató terápiával próbálják kezelni a betegséget. 

Fotó: Getty

Ezen gyógykezelések célja, hogy a koronavírusos beteg jellegzetes tüneteit (magas láz,  köhögés, fejfájás) enyhíteni próbálják, az életfunkcióit stabilizálják, illetve a szövődmények kialakulását megelőzzék. Mivel vírusfertőzésről van szó, hatástalanok az antibiotikumok, azok legfeljebb a kialakult gyulladásos szövődmények ellen hatnak. 

Ezért rendkívül fontos a koronavírus-járvány során a megelőzős, melyben alapvető szerepe van a rendszeres, alapos kézmosásnak, kézfertőtlenítésnek. Illetve annak, hogy az otthonunkat a lehető legkevesebbszer hagyjuk el, a társasági érintkezés elkerülésével. 

Bár a koronavírus ellen szolgáló védőoltáson a világ számos laboratóriumában dolgoznak, jelenleg nincs megfelelő vakcina a betegség ellen. A járvánnyal kapcsolatos legfontosabb kérdésekért érdemes felkeresni a magyar állam itt elérhető, a koronavírussal foglalkozó hivatalos oldalát. 

 

 

 

 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Egy evőkanál liszt hány dkg? Agytorna 30. forduló: mi van a képen? Június 5. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: nálam vagy nállam? Március 22. – miről nevezetes? Január 12. – miről nevezetes? Mikor van Katinka névnap? Páros szám-e a nulla? Karfiol fagyasztása: hogyan fagyasztható, meddig ehető a karfiol? Milyen filmek nézhetők a Netflixen?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.