Van a koronavírusnak ellenszere?

A világ minden táján szakemberek dolgoznak rajta, de jelenleg nincs a koronavírusnak hatásos ellenszere.

Fotó: Getty

Az orvostudomány mostani állása szerint nem létezik megfelelő szer a koronavírus ellen. Ez nem azt jelenti, hogy ne folynának kísérletek jelenleg is, de egy-egy gyógyszer kifejlesztése hosszabb időt vesz igénybe, és az ez után következő tesztszakasz is jelentősen elhúzódhat.

Kína mellett Németországban, az Egyesült Államokban, Izraelben is ígéretesek a munkálatok , de természetesen Magyarország is nagy hangsúly fektet a vakcina kifejlesztésére. 

Jelenleg a legjobb ellenszer, ha otthon maradunk, kerüljük a társas érintkezést – és rendszeresen, legalább fél percig kezet mosunk! Ha tüsszentünk, köhögünk akkor azt csak zsebkendőbe tegyük, melyet azonnal dobjunk ki a szemetesbe. 

 

 

 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Keresztrejtvény – 12.11. Hogyan írjuk helyesen: hegeszt vagy heggeszt? Somogyi családnév – mi az eredete, jelentése? Keresztrejtvény – 16.01.31. Hogyan írjuk helyesen: afféle vagy aféle? Hogyan írjuk helyesen: mélyít vagy méjít? Hogyan írjuk helyesen: egyértelműen vagy egyértelmüen? Mikor van Bátor névnap? Mikor van Stefánia névnap? Agytorna 82. forduló

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.