Van a koronavírusnak ellenszere?

A világ minden táján szakemberek dolgoznak rajta, de jelenleg nincs a koronavírusnak hatásos ellenszere.

Fotó: Getty

Az orvostudomány mostani állása szerint nem létezik megfelelő szer a koronavírus ellen. Ez nem azt jelenti, hogy ne folynának kísérletek jelenleg is, de egy-egy gyógyszer kifejlesztése hosszabb időt vesz igénybe, és az ez után következő tesztszakasz is jelentősen elhúzódhat.

Kína mellett Németországban, az Egyesült Államokban, Izraelben is ígéretesek a munkálatok , de természetesen Magyarország is nagy hangsúly fektet a vakcina kifejlesztésére. 

Jelenleg a legjobb ellenszer, ha otthon maradunk, kerüljük a társas érintkezést – és rendszeresen, legalább fél percig kezet mosunk! Ha tüsszentünk, köhögünk akkor azt csak zsebkendőbe tegyük, melyet azonnal dobjunk ki a szemetesbe. 

 

 

 Hogyan írjuk helyesen: hadd lássam vagy hagy lássam? December 16. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: hirdető vagy hírdető? Keresztrejtvény – 09.28. Hogyan írjuk helyesen: ez idáig vagy ezidáig? Mikor van Erna névnap? Hogyan írjuk helyesen: ízelítő vagy izelítő? Hogyan írjuk helyesen: bensőséges vagy belsőséges? December 26. – miről nevezetes? Mikor van Zseraldina névnap?