Van a koronavírusnak ellenszere?

A világ minden táján szakemberek dolgoznak rajta, de jelenleg nincs a koronavírusnak hatásos ellenszere.

Fotó: Getty

Az orvostudomány mostani állása szerint nem létezik megfelelő szer a koronavírus ellen. Ez nem azt jelenti, hogy ne folynának kísérletek jelenleg is, de egy-egy gyógyszer kifejlesztése hosszabb időt vesz igénybe, és az ez után következő tesztszakasz is jelentősen elhúzódhat.

Kína mellett Németországban, az Egyesült Államokban, Izraelben is ígéretesek a munkálatok , de természetesen Magyarország is nagy hangsúly fektet a vakcina kifejlesztésére. 

Jelenleg a legjobb ellenszer, ha otthon maradunk, kerüljük a társas érintkezést – és rendszeresen, legalább fél percig kezet mosunk! Ha tüsszentünk, köhögünk akkor azt csak zsebkendőbe tegyük, melyet azonnal dobjunk ki a szemetesbe. 

 

 

 Hogyan írjuk helyesen: rugdal vagy rúgdal? Hogyan írjuk helyesen: folyosó vagy folyósó? Hogyan írjuk helyesen: iszik vagy íszik? Ötöslottó nyerőszámok a 28. játékhéten 2016-ban Mikor van Boldizsár névnap? Hogyan írjuk helyesen: abszolúte vagy abszolute? Mióta használunk kanalat? Keresztrejtvény – 16.09.28. Hogyan írjuk helyesen: hájú vagy hályú? Május 18. – miről nevezetes?