Van a koronavírusnak ellenszere?

A világ minden táján szakemberek dolgoznak rajta, de jelenleg nincs a koronavírusnak hatásos ellenszere.

Fotó: Getty

Az orvostudomány mostani állása szerint nem létezik megfelelő szer a koronavírus ellen. Ez nem azt jelenti, hogy ne folynának kísérletek jelenleg is, de egy-egy gyógyszer kifejlesztése hosszabb időt vesz igénybe, és az ez után következő tesztszakasz is jelentősen elhúzódhat.

Kína mellett Németországban, az Egyesült Államokban, Izraelben is ígéretesek a munkálatok , de természetesen Magyarország is nagy hangsúly fektet a vakcina kifejlesztésére. 

Jelenleg a legjobb ellenszer, ha otthon maradunk, kerüljük a társas érintkezést – és rendszeresen, legalább fél percig kezet mosunk! Ha tüsszentünk, köhögünk akkor azt csak zsebkendőbe tegyük, melyet azonnal dobjunk ki a szemetesbe. 

 

 

 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: hidegség vagy hídegség? Hogyan írjuk helyesen: stílus vagy stilus? Nagy családnév – mi az eredete, jelentése? Ezért lesz “Nem tetszik” gomb a Facebookon Hogyan írjuk helyesen: benzines vagy benzínes? Hogyan írjuk helyesen: játszik vagy jáccik? Hogyan írjuk helyesen: Argentína vagy Argentina? Hogyan írjuk helyesen: naivitás vagy naívitás? Mikor van Róza névnap? Mi lett az Aranyvonat sorsa?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.