Február 13. – miről nevezetes?

A Rádió Világnapja

kutya rádióval

2012 óta ünnepeljük ezen a napon. Az UNESCO 2011-es közgyűlésének döntése volt, arra emlékezve, hogy 1946-ban az ENSZ ezen a napon saját rádiójának létrehozásáról határozott. A világnap célja az, hogy felhívják a figyelmet ennek a kommunikációs eszköznek a fontosságára, ami a legtöbb emberhez képes eljutni. A műsorszolgáltatókat pedig arra ösztönzik, hogy segítsék az információhoz való hozzájutást, a szólásszabadság megvalósulását. A rádió a digitális technika korában is helyet követel magának, a fiatalok továbbra is érdeklődéssel fordulnak felé.

Névnapok: Ella, Linda, Levente, Katalin.

Ezen a napon született:

  • Csók István festőművész 1865-ben.
  • Csáth Géza író 1887-ben.
  • Grétsy László nyelvész 1932-ben. Álljunk meg egy szóra! című, Vágó Istvánnal közösen vezetett televízió műsorával nagy népszerűségre tett szert.

Ezen a napon halt meg:

  • Id. Rubik Ernő gépészmérnök, pilóta, a Rubik-kockát megalkotó Rubik Ernő édesapja, 1997-ben.
  • Herpai Sándor a V’Moto-Rock dobosa 2014-ben.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: kellett vagy kellet? Hogyan írjuk helyesen: napidíj vagy napi díj? Mit jelent az anatidaefóbia? Keresztrejtvény – 16.05.03. Hogyan írjuk helyesen: cellulóz vagy celulóz? Mikor van Vilmos névnap? Hogyan írjuk helyesen: kommunikáció vagy komunikáció? Mikor van Gyopár névnap? Mikor van Teréz névnap? Keresztrejtvény – 10.03.

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.