Mikor van Linda névnap?

Február 13.

Zimány Linda

Zimány Linda (Fotó: TV2) 

Német eredetű név, amelynek jelentése: hársfából készült pajzs, kígyó.

Magyarországon ritka, a 2000-es években nem található az első 100 legnépszerűbb női név között.

Híres Lindák: Király Linda énekesnő, Zimány Linda modell, Linda Buck amerikai biológus, Linda Cardellini amerikai színésznő, Linda Gray amerikai színésznő, Linda Hamilton, amerikai színésznő, Linda Lingle Hawaii kormányzója, Veszprémi Linda, a tévésorozat címszereplője.

LInda névnap - Görbe Nóra
Görbe Nóra

Az 1980-as évek legsikeresebb televíziós sorozata volt a Linda. Az első szezont 1983-tól, a másodikat 1986-tól, a harmadikat 1989-től vetítette a Magyar Televízió. Görbe Nóra alakította a főhőst, Veszprémi Lindát , ak a közlekedésrendészeten kezdi szolgálatot, de hamarosan felküzdi magát alhadnagynak. Főnöke mindent megtesz annak érdekében, hogy távol tartsa a lányt a komolyabb bűnügyektől, ezért látszólag egyszerű feladatokkal bízza meg. Ám Lindát nem lehet távol tartani a komoly bűnügyektől, bár, hogy a nyomozó-csoportnak, némi nyugodalma legyen – rendszeresen továbbképzésre küldik. Csakhogy Linda nem az a megalkuvó típus, jókora pofonok és rúgások segítségével teszi helyre a bűnözőket.

Cikkek Linda témakörben:

Zimány Linda cikkek>NLCafé
Király Linda cikkek>NLCafé
A Linda sorozat visszatér(ne)>Hír24
Szunai Linda szépségkirálynő>Hír24
Linda Hunt színésznő>Mozi24
Linda Hamilton színésznő>Mozi24
Linda Blair színésznő>Mozi24
Linda Evangelista modell>Caféblog

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mi a címe a képnek? Ötöslottó nyerőszámok a 17. játékhéten 2016-ban Hogyan írjuk helyesen: megígér vagy megigér? Agytorna 154. forduló Mi Zala megye székhelye? Hogyan írjuk helyesen: 1-jén vagy 1-én? Hogyan írjuk helyesen: lízingel vagy lizingel? Hogyan írjuk helyesen: bizonyos vagy bízonyos? Illem: Honnan ered, hogy a férfiak a nőket a jobbjukon kísérik? Július 11. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.