Július 21. – miről nevezetes?

1951-ben ezen a napon született Robin Williams színész, komikus.

Oscar-díjas és hatszoros Golden Globe-díjas színész volt. Már gyermekkorában is azzal szórakoztatta magát és közönségét, hogy humoristákat utánzott. Apja munkanélkülisége miatt költözniük kellett. A zaklató fiatalok ellen a humorával tudott védekezni. Egyedülálló improvizációs humorával többször fellépett. Első szerepe annyira sikeres volt, hogy saját sorozata lett, amely 1978-tól 1982-ig ment. Ez volt az Egy úr az űrből. Legismertebb szerepe a lemezlovas, a Jó reggelt, Vietnám!-ban, ez meghozta számára első Oscar-díj jelölését is. További filmek, amikben szerepelt: Holt költők társasága, Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van. Három zenei albumot is felvett a filmezés mellett. Az 1970-es és 1980-as években kokainfüggő volt. Később sikeresen leszokott, azonban 2006-ban egy rehabilitációs központba vonult be, mert alkoholproblémái szükségessé tették ezt a lépést. 2009-ben szívproblémák miatt sikeres műtéten esett át. Jótékonysági célokra jelentős összegeket áldozott. 2014. augusztus 11-én öngyilkosságot követett el. Depresszió gyötörte, valamint alkohol- és drogproblémák, anyagi helyzete is kedvezőtlenül alakult. Kezdődő Parkinson-kórral is szembe kellett néznie.

Névnapok: Dániel, Daniella, Lőrinc.

Ezen a napon született:

  • Ernest Miller Hemingway író 1899-ben.
  • Hans Fallada író 1893-ban.

Ezen a napon hunyt el:

  • Dugovics Titusz katona, hős várvédő 1456-ban. A nándorfehérvári csatában halt meg, egy török katonát rántott magával a mélybe, aki a zászlót akarta kitűzni a vár fokára.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Agytorna 35. forduló Mikor van Salamon névnap? Mikor van Valter névnap? Mikor van Baldvin névnap? Agytorna 51. forduló Mikor van Izabella névnap? Mikor van Larissza névnap? Agytorna 189. forduló Keresztrejtvény – 16.01.08. Fekete családnév – mi az eredete, jelentése?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.