Tud-e segíteni az alkoholgondozó?

Igen. Általában könnyebben megy a leszokás orvosi segítséggel.

alkoholgondozo

Minél korábban kerül gondozásba valaki, annál könnyebb segíteni neki. Sajnos azonban Magyarországon az a jellemző, hogy csak komoly tünetekkel fordulnak orvoshoz, akiknek problémájuk van az alkoholfogyasztással. Beutaló sem kell feltétlenül, így még a háziorvossal sem kell megbeszélni ezt az elhatározást, ha valakinek nehéz beszélnie a problémájáról.

Alkoholmérgezés esetén a sürgősségi betegellátó osztályok az illetékesek, ha pszichiátriai zavarok társulnak az alkoholfogyasztás mellé, akkor pszichiátriai osztályra kerül először a beteg.

Ha valaki szeretne orvosi segítséget kérni a leszokáshoz, akkor a gondozóban közösen eldöntik, hogy osztályos felvétellel történjen a segítségnyújtás vagy járóbetegként ambulancián.

Létezik olyan ambulancia is, ahol nem követelik meg azt, hogy a beteg teljesen hagyjon fel az alkoholfogyasztással, mert úgy tapasztalták, hogy ez sokak számára betarthatatlan. A hozzájuk fordulóknak abban tudnak segíteni, hogy minél kevesebb alkohol fogyasztásával is jól tudják érezni magukat a mindennapokban.

Az ambulanciák és kórházi osztályok tudnak segíteni gyógyszerekkel is, de ezeket inkább csak átmeneti ideig, amíg az elvonási tünetek tartanak, adják. Főként pszichoterápiás módszereket alkalmaznak.

Segítséget nyújtanak a hozzátartozóknak is, arra a tapasztalatra építve, hogy az alkoholizmus nemcsak magát a szenvedélybeteget érinti, hanem az egész családot.

Ez is érdekelhet: 
Kit nevezünk alkoholistának?
Másnaposság ellen mit tegyünk?
Mennyi idő alatt ürül ki az alkohol a szervezetemből
Mióta büntetik az ittas vezetést?

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Török családnév – mi az eredete, jelentése? November 18. – miről nevezetes? Mi az abszolút hidegrekord a Földön, amit természetes körülmények között mértek? Hogyan írjuk helyesen: majonéz vagy malyonéz? Április 4 – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: szíj vagy szíly? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: kukás vagy kukkás? Moderna-vakcina: mit kell tudni az oltásról? Február 27. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.