Szeptember 12. – miről nevezetes?

1940-ben ezen a napon született Linda Ann Gray színésznő.

Larry_Hagman_and_Linda_Gray

Modellként kezdett dolgozni az 1960-as években, színészi pályája kezdete az 1970-es évekre tehető. 1978-ban kapta meg Samantha Ewing szerepét a Dallas sorozatban, mely óriási népszerűséget hozott a számára. Jockey felesége, a kis Johnny édesanyja a filmben. A férje megcsalja és gorombán bánik vele, emiatt megromlott a házasságuk. Jockey és Samantha is más karjában keresi a boldogságot. Az asszony várandós lesz egyetlen gyermekükkel, közben zugivóvá válik. A férje szanatóriumba küldi, de ott is hozzájut az alkoholhoz és megszökik. Gyermekük születése után depressziós lesz. Később azonban megerősödik, és képes talpra állni, határozottá, öntörvényűvé válik. A nemzetközi televíziózás legsikeresebb sorozata a Dallas. 47 perc hosszúságú részekből áll, 357 epizódból. Magyarországon 1990 és 1997 között vetítették. Jockey jellemével a vadkapitalista, öntörvényű üzletemberek életét is bemutatja. A magyar közvélemény szóvá is tette, hogy a rendszerváltás után mintha az országra törő kapitalista gazdaságot igyekezne vonzóbbá tenni. A készítőknek persze nem volt ilyen szándéka. 1996-ban és 1998-ban készítettek egy-egy filmet a sorozat alapján, hiszen a szappanopera befejeződése után is volt rá kereslet. 2010-ben pedig ismét elkezdték forgatni. Magyarországon 2012-ben kezdték vetíteni.

Névnapok: Mária, Irma.

Ezen a napon született:

  • Tisza Lajos politikus, miniszter 1832-ben.
  • Tersánszky Józsi Jenő író 1888-ban.

Ezen a napon hunyt el:

  • Sztankay István érdemes művész, A Nemzet Színésze díjjal kitüntetett színművész 2014-ben.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Keresztrejtvény – 16.11.15. Milyen volt Czeizel Endre temetése? Mi a címe a képnek? Június 19. – miről nevezetes? Ötöslottó nyerőszámok 42. hét – 2015.10.17. Keresztrejtvény – 11.16. Május 8. – miről nevezetes? Agytorna 104. forduló Mióta nemzeti ünnep október 23.? December 18. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. Szeretett Édesanyámmal ma van a nevünk napja ! Sok Boldogságot kívánunk , minden Máriának akik velünk együtt ma ünneplik !