Miért vezette utasszállító gépét sziklafalnak a Germanwings másodpilótája?

Mert szakított barátnőjével.

Germanwings - fotó Thinkstock

– A Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó Airbus A320-as járata 2015. március 24-én délben Dél-Franciaországban, az Alpok szikláinak csapódott.
– 150 ember vesztette életét. 
– A katasztrófa körülményeinek vizsgálatát vezető marseille-i ügyészség szerint a másodpilóta bezárkózott a pilótakabinba, és valószínűleg szándékosan vezette a gépet a hegyoldalnak.

Brit lapértesülések szerint Andreas Lubitz, a Germanwings pilótája nem sokkal a végzetes út előtt szakított barátnőjével. A Daily Mail és a The Times úgy tudja, hogy  a német hatóságok állítólag erre vonatkozó kulcsfontosságú bizonyítékokat találtak, de még nem árulták el ezeket. Az ön (és tömeg)gyilkos pilótát korábban már kezelték depresszióval, emiatt – a Bild című német lap szerint szerint – meg is kellett szakítania a pilótaképzését.

2013-ban, amikor elkezdte munkáját, átment az orvosi és pszichológiai teszteken – állítja a Germanwings tulajdonosának, a Lufthansának a  vezérigazgatója. A nyomozók a másodpilóta düsseldorfi lakásának szemeteskosarában egy  olyan orvosi szakvéleményt találtak összetépve, mely szerint Lubitz alkalmatlan feladati ellátására. 

Airbus A320
Airbus A320

A Lufthansa elismerte, hogy a férfit az utóbbi hat esztendőben csak egyszer vizsgálta meg a társaság pszichológusa. Ha néhány más légitársaságok hasonlóan nem lehetett volna egyedül a fülkében, a tragédia – talán elkerülhető lett volna. Az Air Berlin már be is vezette ezt a szabályt, várhatóan a többi légitársaság is szigorítja előírásait, kanadai, izlandi, norvég, finn légitársaságok és az Easyjet is bejelentette, módosítják szabályzatukat.

Ez is érdekelhet:

Hol zuhant le utasszállító repülőgép Budapesten?
Melyik volt eddig a legbiztonságosabb év repülés szempontjából?
Hány hiba kell egy repülőszerencsétlenséghez?
További hírek, cikkek a szerencsétlenségről (Hírstart)Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: ízelítő vagy ízelittő? Hogyan írjuk helyesen: éhenhalás vagy éhen halás? Mikor van Kunigunda névnap? Hogyan írjuk helyesen: felől vagy felöl? Mikor van Ella névnap? Keresztrejtvény – 16.11.19. Mikor van Renáta névnap? Milyen termése van a málnának? Csonthéjas, bogyós, vagy fürtös? Február 6. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: annektált vagy anektált?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 4 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. Háááááááááááááááááááááááááát, nem is tudok mit
    mondani, csak azt, hogy: Ez meg mi a büdös kurva szar?!

  2. Erre nem sok mindent lehet mondani az a baj hogy sok ilyen fanatikus hulye van a foldon