Hány hiba kell egy repülőszerencsétlenséghez?

Legalább öt

repulőcserencsetlenség

A legbiztonságosabb közlekedési eszköz továbbra is a repülőgép. Az utasok által megtett kilométerre vetítve a vonatnál 12-szer a gépkocsinál 62-szer biztonságosabb. Ennek a legfőbb oka a légiközlekedésben létező és igen jól ellenőrzött, alkalmazott szabályok sokasága.

A repülésbiztonsággal foglalkozó szakemberek szerint minden eddigi balasetnél megállapítható, hogy legalább öt szerencsétlen tényező együttállása kellett ahhoz, hogy egy baleset bekövetkezzen.

Még nem tudjuk minden részletet a Germanwings franciaországi balesetéről, de itt is felsorolhatunk 5 tényezőt, amiből elég lett volna, ha egy nincs és akkor 150 ember ma is élhetne.

1. A pilóta olyan betegségben szenvedett, ami alkalmatlanná tette a szakma ellátására

2. A szigorú pályaalkalmassági vizsgálatban ennek ellenére megkezdhette a pilótaképzést

3. Bekövetkezett egy személyes csalódás, ami a betegségét halálos fegyverré tette.

4. Szeptember 11 miatt egy olyan biztonsági változás történt a pilótafülkében, ami egy magányos pilótát alkalmassá tett arra, hogy végrehajtson egy ilyen manővert

5. A kapitány elhagyta a pilótafülkét (ez egy ilyen rövid úton egyáltalán nem szükségszerű)

6. A Germanwings nem alkalmazta azt a szabályt, amelyet néhány (elsősorban amerikai) légitársaság alkalmaz, hogy sosem lehet egyedül a pilóta a fülkében. Ha az egyik pilóta távozik, akkor az egyik légutaskísérőnek kell átvenni a helyét.

A felsorolást látva, a lista hateleműre sikeredett. Szóval az ötös szabály most is megállja a helyét. Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Jeromos névnap? Hogyan írjuk helyesen: szemtengelyferdülés vagy szemtengely-ferdülés? Mi a címe a képnek? Katona családnév – mi az eredete, jelentése? Mikor van Lajos névnap? Mióta gyárt a Suzuki Magyarországon autókat? Hogyan írjuk helyesen: kiváló vagy kiválló? Hogyan írjuk helyesen: ergonomikus vagy ergonómikus? Szabó családnév – mi az eredete, jelentése? Július 13. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. A terrorizmus miatt hozott biztonsági intézkedéseknek egy nagy hibája, hogy a pilóták (bármelyikének)visszajutása a pilótafülkébe nem mindenek feletti elsőleges.
    Prím kóddal rendelkezniük kell (ami semmi módon nem akadályozható meg)Ez lehet elektronikus vagy mechanikus. Erre lehetett volna gondolni !