Miért véd szürke mackónadrágban Király Gábor kapus?

Mert egyszer szerencsét hozott neki. Hogy mikor, hol, azt most megtudhatod.

király-gábor

 

A történet szerint 1996-ban a Haladás – Király Gábor akkori csapata – a kiesés ellen harcolt az NB I-ben. Ekkortájt a kapus öltözete meccseken a sárga felső mellett fekete melegítőnadrág volt, az edzéseken szürkét viseltek. Történt egyszer, hogy a csapat szertárosa elfelejtette kimosni a fekete nadrágot, így Király kénytelen volt a soron következő fontos mérkőzésen szürkét felvenni, mert csak abból volt tiszta.

A Haladás megnyerte az összecsapást, majd a következő kilenc meccsen nem kapott ki, így kiharcolta a bennmaradást. Azóta hord ilyen színű felszerelést a válogatott kapus, aki saját maga meséli el a történetet az alábbi videóban.

Királynak nem a szürke macinaci az egyetlen kabalaöltözete: húsz éve minden meccsén egy fekete tigrises pólót visel. Erre veszi fel a fekete színű kosárlabdatrikót, melynek hátán a szerencseszáma (13) olvasható. Erre jön a kapusmez.

A nagy becsben tartott darabokat ő maga mossa, és a kézipoggyászban viszi magával, ha utazunk, mert így nagyobb biztonságban tudja őket.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hol zuhant le utasszállító repülőgép Budapesten?

Hogyan lett szerencsétlen nap péntek 13?

Miért olyan kicsi az ókori szobrok pénisze?

Miért tiltja Mohamed ábrázolását az iszlám?

  

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Kik a legnépszerűbb női nőgyógyászok Budapesten? Mikor van Emőke névnap? Hogyan írjuk helyesen: portfólió vagy portfolió? Hogyan írjuk helyesen: január 1-jétől vagy január 1-től? Hogyan írjuk helyesen: gúnyos vagy gúnnyos? Hogyan írjuk helyesen: játszani vagy jáccani? Szeptember 22. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: 3-mal vagy 3-al? Keresztrejtvény – 16.06.26. Mikor van Flórián névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.