Miért véd szürke mackónadrágban Király Gábor kapus?

Mert egyszer szerencsét hozott neki. Hogy mikor, hol, azt most megtudhatod.

király-gábor

 

A történet szerint 1996-ban a Haladás – Király Gábor akkori csapata – a kiesés ellen harcolt az NB I-ben. Ekkortájt a kapus öltözete meccseken a sárga felső mellett fekete melegítőnadrág volt, az edzéseken szürkét viseltek. Történt egyszer, hogy a csapat szertárosa elfelejtette kimosni a fekete nadrágot, így Király kénytelen volt a soron következő fontos mérkőzésen szürkét felvenni, mert csak abból volt tiszta.

A Haladás megnyerte az összecsapást, majd a következő kilenc meccsen nem kapott ki, így kiharcolta a bennmaradást. Azóta hord ilyen színű felszerelést a válogatott kapus, aki saját maga meséli el a történetet az alábbi videóban.

Királynak nem a szürke macinaci az egyetlen kabalaöltözete: húsz éve minden meccsén egy fekete tigrises pólót visel. Erre veszi fel a fekete színű kosárlabdatrikót, melynek hátán a szerencseszáma (13) olvasható. Erre jön a kapusmez.

A nagy becsben tartott darabokat ő maga mossa, és a kézipoggyászban viszi magával, ha utazunk, mert így nagyobb biztonságban tudja őket.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hol zuhant le utasszállító repülőgép Budapesten?

Hogyan lett szerencsétlen nap péntek 13?

Miért olyan kicsi az ókori szobrok pénisze?

Miért tiltja Mohamed ábrázolását az iszlám?

  Mik voltak Winston Churchill utolsó szavai? Milyen eszközön netflixezhetek? Miért véd szürke mackónadrágban Király Gábor kapus? Mióta megyeszékhely Zalaegerszeg? Mi az értelme különböző tárgyakat tenni a macskánkra? Keresztrejtvény – 08.06. Keresztrejtvény – 16.04.12. Mikor van Jusztusz névnap? Hogyan írjuk helyesen: gally vagy galy? Hogyan írjuk helyesen: kürtöl vagy kűrtöl?