Mi a Tesco válasza a kormány lépéseire?

Bezárja veszteséges üzleteit az áruházlánc.Tesco JuliusKielaitis / Shutterstock.com

 A hatvanszorosára emelt élelmiszerlánc-felügyeleti díj milliárdos terhe miatt döntött úgy 2015 január elején a vállalat, hogy több magyarországi boltját bezárja. 

2015 február 4-én a következő áruházakat zárják be:

Abony (Szolnoki út 118.), Hajdúböszörmény (Külső-Újvárosi u. 6.), Püspökladány (Bocskai út 72.), Tolna (Szedresi u. 37.), Nagykáta (Jászberényi út 1/D.), Budapest, Mátyás tér 14.), Törökszentmiklós (Szőlőhátulja dűlő 3.), Nyergesújfalu (Ipari Park 019/8hrsz.), Tatabánya (Köztársaság u. 1/f.), Sopron (Teleki P. u. 21.) és Győrben 3 áruházát (Ifjúság krt. 80.; Liget u. 85 és Szent István út 25.)

Ezzel próbálja a cég lefaragni azokat a veszteségeket, amelyet a megemelkedett adóterhek, és a vasárnapi üzletbezárással kieső forgalom okoz majd. Az intézkedés több mint ezer dolgozót érinthet. 

A CBA, melyet régóta a szabályozás kedvezményezettjeként emlegetnek, élne a lehetőséggel – mint azt Baldauf László vezérigazgató  nyilatkozta, készen kell állniuk arra, hogy egy kivonuló bolthálózat egységeit megvásárolhassák, ha az értéket jelent számukra.

Ha tovább olvasnál a témáról:
Még több hír a Tescóról | Még több hír a Sparról
Még több hír a Auchanról | Még több hír a Aldiról
Még több hír a CBA-ról | Még több hír a Lidlről
Még több hír a Coopról

Legolvasottabbak:
Kit nevezünk alkoholistának?
Erőszakos vallás-e az iszlám?
Hányadik hét van?
Bejegyzések az autópálya-matricáról
Udvarias férfi vagy? Előre kell engedni a miniszoknyás nőt lépcsőn felfelé?
A KRESZ szerint le kell szállni a kerékpárról, és tolni kell azt az úttesten zebrán átkeléskor?

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Keresztrejtvény – 10.29. Hogyan írjuk helyesen: színez vagy szinez? November 29. – miről nevezetes? Augusztus 10. – miről nevezetes? Augusztus 12. – miről nevezetes? Mi a címe a képnek? Mikor van Máté névnap? Balogh családnév – mi az eredete, jelentése? Hogyan írjuk helyesen: király vagy kírály? Egy evőkanál liszt hány dkg?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 5 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. Ez pont egy olyan dolog hogy én a konkurenciànàl dolgoztam 7 évet és a màsik” kis “konkurenciànàl 3 hónapot ( mert nem felelek meg az elvàràsoknak cìmszóval kirugtak ) . Én az összeset bezàratnàm de nem csak vasàrnap !!! Vagy csinàljanak egy értelmes magyar céget vagy vissza a normàlis piacos korszakba mert ez nem kereskedelem amit itt művrlnek hanem egy mocskos rablàs mind a kormàny és mind a multik részéről . Tudom mert benne voltam . Ez egy mocsok ördögi kör amit az alkalmazottakkal és a vevőkkel tesznek .

  2. Ha nálunk is bezár üzleteket, az csak zsarolás, mert tudják mekkora a munkanélküliség. A valósághoz az is hozzá tartozik, rengeteg ” kis” üzletet nyitot, amivel a kissebb, többségében Magyar tulajdonú üzleteket tönkretette!!! Az is hozzá tartozik, mennyit forgat vissza a megtermelt haszonból. Szerintem szinte semmit!!! A termékek minőségéről nem is beszélve!! Én rendszeresen tapasztalom, a meghirdetett akcióknál, egy darab sem található belőle a polcon vagy olyan minimális mennyiséget tesznek ki, ami szinte órák alatt elfogy és nem töltik fel a polcot!!!Tudom, oda írják ” A készlet erejéig”, de kíváncsi lennék arra, mennyi az a készlet???!!!!Akkor mivan, ha a raktáron egy darab sincs??? Azt az elvet valják, ha már betért a vásárló, úgy is vásárol valamit, ami már haszon.

    1. Én nem sajnálnám ha az összeset bezárnák! Be sem teszem a lábam ilyen üzletekbe! A sok pénz amit ott elköltenek az kimegy az órszágból! Nem magyarországot gazdagítják vele. Na meg a termékek… Én mindenből csak azt eszem ami házi! Házi kolbász, szalámi, virsli, sajt, húsok, minden amit eszek az az amit vttem

  3. Ühüm, csak épp mindezt ezt Angliában teszi. Nem ártana a teljes hírt is elolvasni kedves szerző, nem csak a címet. A bezárások oka egy két számolási hiba, amit a Tesco vétett nemrég, amiről szintén több helyen cikkeztek. Ehhez még semmi köze a hazai adóváltozásoknak. A magyarországi bezárások egyelőre csak találgatások…

    1. hát azért nehogy azt hidd hogy az áruházláncok nem fogják egyes üzleteiket bezárni a megemelkedett adoterhek miatt de gondolom majd te segitesz a több ezer embernek a munkáját potolni meg rezsit fizetni meg lakást és eltartani öket.mivel igy is nagy itthon a munkanélküliség nemhogy ezek után.azért ez nem ilyen egyszerű dolog.