Március 6. – miről nevezetes?

Michelangelo szobrász, festő születésnapja.

Michelangelo Dávid

Michelangelo Dávid című szobra Firenzében
(lornet / Shutterstock.com)

Róla neveztek el egy számítógépes vírust, ami március 6-án aktivizálta magát. Ez egy igen elterjedt vírus, az 1990-es évek egyik legkártékonyabb számítógépes kódja volt.

Az Energiahatékonyság Nemzetközi Napja is ez a nap. Ha a hatékony energiafelhasználásban lévő lehetőségeket kihasználjuk, akkor megoldást kaphatunk számos társadalmi és környezeti problémára, akár még a munkanélküliség is csökkenthet. Az energiahatékonyság nemcsak technikai kérdés, és nem elegendő, ha csak a szakmai körök foglalkoznak vele. A közlekedés és a fűtés bizonyos fajtái a levegőt erősen szennyezik, és ezáltal az egészségünket rombolják, az energiaárak pedig magasak.

Névnapok: Leonóra, Inez, Koletta.

Ezen a napon született:

  • Cyrano de Bergerac katona, költő, író 1619-ben.
  • Király Levente színművész, a Nemzet Színésze 1937-ben.
  • Valentyina Vlagyimirovna Tyereskova az első női űrhajós 1937-ben.

Ezen a napon hunyt el:

  • Hild József műépítész, építőmester 1867-ben.
  • Kaposi Mór orvos, bőrgyógyász 1902-ben. Ő volt a Kaposi-szarkóma első leírója. Ez egy herpeszvírus által okozott rosszindulatú érdaganat. Leggyakrabban végstádiumú AIDS-betegeken alakul ki.
  • Kodály Zoltán zeneszerző 1967-ben.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van pünkösd? Július 3. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: fej vagy fely? Hogyan írjuk helyesen: Lajos-forrás vagy Lajos forrás? Hogyan írjuk helyesen: kölcsönad vagy kölcsön ad? Keresztrejtvény – 16.05.24. Hogyan írjuk helyesen: jár vagy járik? Mikor van Döme névnap? November 12. – miről nevezetes? Július 22. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.