Március 6. – miről nevezetes?

Michelangelo szobrász, festő születésnapja.

Michelangelo Dávid

Michelangelo Dávid című szobra Firenzében
(lornet / Shutterstock.com)

Róla neveztek el egy számítógépes vírust, ami március 6-án aktivizálta magát. Ez egy igen elterjedt vírus, az 1990-es évek egyik legkártékonyabb számítógépes kódja volt.

Az Energiahatékonyság Nemzetközi Napja is ez a nap. Ha a hatékony energiafelhasználásban lévő lehetőségeket kihasználjuk, akkor megoldást kaphatunk számos társadalmi és környezeti problémára, akár még a munkanélküliség is csökkenthet. Az energiahatékonyság nemcsak technikai kérdés, és nem elegendő, ha csak a szakmai körök foglalkoznak vele. A közlekedés és a fűtés bizonyos fajtái a levegőt erősen szennyezik, és ezáltal az egészségünket rombolják, az energiaárak pedig magasak.

Névnapok: Leonóra, Inez, Koletta.

Ezen a napon született:

  • Cyrano de Bergerac katona, költő, író 1619-ben.
  • Király Levente színművész, a Nemzet Színésze 1937-ben.
  • Valentyina Vlagyimirovna Tyereskova az első női űrhajós 1937-ben.

Ezen a napon hunyt el:

  • Hild József műépítész, építőmester 1867-ben.
  • Kaposi Mór orvos, bőrgyógyász 1902-ben. Ő volt a Kaposi-szarkóma első leírója. Ez egy herpeszvírus által okozott rosszindulatú érdaganat. Leggyakrabban végstádiumú AIDS-betegeken alakul ki.
  • Kodály Zoltán zeneszerző 1967-ben.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?

Hol lesz az egy négyzetméterre jutó celebek száma a legnagyobb 2016. február 13-án? Hogyan írjuk helyesen: 9-cel vagy 9-el? Október 8. – miről nevezetes? Mikor van Filemon névnap? Hogyan írjuk helyesen: egyébként vagy egyépként? Keresztrejtvény – 16.10.27. Hogyan írjuk helyesen: körutat vagy körútat? Ötöslottó nyerőszámok a 24. játékhéten 2016-ban Hogyan írjuk helyesen: diója vagy dijója? Hogyan írjuk helyesen: gyűlés vagy gyülés?