Március 19. – miről nevezetes?

1944-ben ezen a napon született Szécsi Pál.

Szécsi Pál

Egyik munkahelyén figyeltek fel sármos stílusára, jó mozgására. Rögtön a kifutóra került, az egyik legkedveltebb férfimanöken lett. 1965 szilveszterén hangjára figyeltek fel, ettől kezdve énektanár foglalkozott vele. A Táncdalfesztiválon a Csak egy tánc volt című dallal hatalmas sikert aratott. Hihetetlen népszerűségét nem tudta jól viselni, magánélete kudarcos volt. Magába zárkózott, egyre többet ivott. 1972-ben találkozott legismertebb szerelmével, Domján Edittel. Kapcsolatuk rövid életű volt. Szécsi Pál nyolc alkalommal kísérelt meg öngyilkosságot, de az utolsó pillanatban mindig segítséget kért. 1974. április 30-án azonban már nem tudták megmenteni, mindössze 30 évesen önkezével vetett véget életének. Halála hírére gyászba borult az ország. Évekkel később is rengeteg virág került a sírjára, de még élelmiszer, befőtt is.

Névnapok: József, Bánk.

Ezen a napon született:

  • Kabos Gyula magyar színész 1887-ben.
  • Fréderic Joliot-Curie kémikus, atomfizikus 1900-ban.
  • Glenn Close színésznő 1947-ben.
  • Bruce Willis színész 1955-ben.

Ezen a napon hunyt el:

  • Sir Arthur C. Clarke tudományos-fantasztikus író 2008-ban.

Március 19. A cigányság világnapja.

A katolikus hagyományban ez a nap Szent József napja. József Szűz Mária férje, Jézus nevelőapja. A munkások és az egyetemes katolikus egyház védőszentje, valamint számos országé is.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mi a címe a képnek? Mi az IP-címem? Tudod-e, mit rejtett el Csontváry az egyik képén? Ki volt az első, széles körben is ismert anorexiás ember? Agytorna 29. forduló: képrejtvény! Hogyan írjuk helyesen: irigyel vagy írigyel? Mikor van Zakariás névnap? Mikor van Apollinár névnap? Hogyan írjuk helyesen: csúfol vagy csufol? Mi a teendő szúnyogcsípés esetén?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.