Kicsoda Lakatos Levente?
Lakatos Levente Csaba, író, újságíró és műsorvezető, 1986. február 11-én született Budapesten.

Lakatos Levente pályafutása

Középiskolai éveiben a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium drámatagozatára járt. Már fiatalon foglalkozott modellkedéssel, műsorvezetéssel, a fix.tv-nél és újságírással, az IM magazinnál 17 évesen kezdett el dolgozni. A Színes Bulvár Lap (mai nevén Bors) újságnál riporterként tevékenykedett, a Blikknél pedig újságíróként. A Magyar Televízió Zselé című ifjúsági műsorát vezette 19 éves korában.

Első könyve 2008-ban jelent meg, Legyél sikeres fiatal! címmel, első regénye pedig rá két évre, 2010-ben Barbibébi címmel. Eddig összesen 22 könyve jelent meg. Ezek nagy része thriller vagy romantikus regény. Tönkreteszlek című regénye 2022-ben jelent meg.

Első kötete magánkiadásban jelent meg, amit később az Ulpius-ház Könyvkiadó gondozott. 2015 óta a Libri Könyvkiadó gondozásában jelentek meg regényei. 2022-ben pedig megalapította saját könyvkiadóját Dopamin néven.

2021-ben indította el videós podcast sorozatát Levente klubja címmel, ami saját YouTube-csatornáján jelenik meg. A csatornának több mint 140 000 feliratkozója van. Videós interjúkat készít főként sztárokkal és influencerekkel.

Lakatos Levente
Lakatos Levente (Fotó: Central Fotóarchívum)

Lakatos Levente díjai

Öt alkalommal nyert Aranykönyv díjat, elsőként 2014-ben a Bomlás című regényéért, a későbbiekben pedig a Szeress jobban!, a Szigor I. – A tiltás gyönyöre, a Szigor III. – A hatalom szabályai és a Simlis című regényeiért.

A Magyar Könyvek Viadalán 2014-ben elnyerte Az év írója díjat és Az év szórakoztató könyve díjat, a Bomlás című könyvével. A következő évben, 2015-ben ismét őt választották Az év írójának és Az év szórakoztató könyve díját is neki ítélték, ezúttal az Aktus című könyvéért.

2015-ben a GLAMOUR Women of the Year gáláján A legsármosabb magyar férfi kategóriában hozott el díjat.

A JOY magazin Social Media Awards díjátadóján kétszer is nyert, 2018-ban a #mindigjelenvagyok, 2019-ben pedig az #alkotóvagyok kategóriában.

Az InStyle magazin 2022-es Képes vagyok díját is megnyerte, Képes vagyok tenni az elfogadásért kategóriában.

Közösségi média

Lakatos levente Instagram-oldala

Lakatos Levente YouTube-csatornája

Lakatos Levente Facebook-oldala

Ez is érdekelhet:

Mikor van Levente névnap?