Járványügyi ki kicsoda: Galgóczi Ágnes

Galgóczi Ágnes a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője. A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs tájékoztatóin is láthatjuk időnként.

Galgóczi Ágnes 2002-ben végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Az egyik hazai klinika honlapján fellelhető információk szerint a végzés után megelőző orvostan és népegészségtan szakorvos-jelöltként a Debreceni Népegészségügyi Iskolában tanult, illetve a szakmai gyakorlatot a Hajdú-Bihar Megyei Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnál töltötte.

Galgóczi Ágnes
Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetőjeként az operatív törzs tájékoztatóin is szerepel időnként, amikor Müller Cecília országos tisztifőorvost helyettesíti. Olyankor Galgóczi Ágnes számol be az aktuális járványügyi adatokról, a koronavírus elleni védekezés állásáról.Hogyan írjuk helyesen: rosszul vagy rosszúl? Melyik gólyát nevezzük kajtárnak? Mikor van Linda névnap? Keresztrejtvény – 10.07. Március 25. – miről nevezetes? Keresztrejtvény – 16.01.19. Egy evőkanál liszt hány dkg? Július 23. – miről nevezetes? Mikor van Apollónia névnap? Ötöslottó nyerőszámok a 14. játékhéten 2016-ban