Kicsoda Balogh Levente?
Balogh Levente üzletember, befektető és televíziós személyiség. 1969. március 28-án született Kecskeméten. A Forbes.hu 2023 listája szerint Magyarország 46. leggazdagabb embere.

Balogh Levente pályafutása

Balogh Levente a Szentkirályi Magyarország Kft. új raktárcsarnokának alapkőletételén Szentkirályon 2021. október 13-án.
Balogh Levente a Szentkirályi Magyarország Kft. új raktárcsarnokának alapkőletételén Szentkirályon 2021. október 13-án. Fotó: MTI/Bús Csaba

1990-ban szerzett élelmiszer-tartósító technológusi képesítést a Kertészeti Egyetem Kihelyezett Élelmiszeripari Főiskolai Karán, majd a későbbiekben üzemgazdászi oklevelet.

Üzleti karrierjét a családi vállalkozásaikban kezdte meg, az Olympos Kft.-nél üzletkötő volt, Vitapress Kft-nél 14 évig foglalkozott édesapja által gyártott termékek forgalmazásával és marketing tevékenységével, ezt követően a cég kereskedelmi- és marketing igazgatója lett.

Ezután kezdte el önálló pályafutását, édesapjától 2003-ban vette át az akkoriban veszteségesnek számító céget. Ez a cég a Szentkirályi Ásványvíz, ami azóta Magyarországon piacvezető és 50 milliárd forintos éves forgalmat hoz. 2019-ben a cég a PepsiCo magyarországi érdekeltségeivel bővült, amit a KMV-vel közösen vásároltak fel.

2019 óta az RTL Klub Cápák között című műsorának szereplője, „Cápája”, azaz befektetőként vesz részt a produkcióban. Már öt évadban szerepelt, ahol számos cégbe befektetett, például az IT és a gasztronómia területén. 2023 óta pedig Az Álommeló című üzleti reality műsorában kereste a saját elnöki asszisztensét, a műsor nyertesének egy éves szerződést kínált.

Az üzletember több területen is adományoz, az elmúlt években árvízkárosultakon, rászoruló falvakon, egészségügyi-, oktatási-, és egyházi intézményeken segített. Ezenkívül civilként a Budapesti Honvéd Sportegyesület Judo Szakosztályának volt elnöke, a Magyar Senior Judo Klub tagja, a Magyar Lovas Szövetség Western Szakágának elnöke és a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség tagja.

Balogh Levente díjai

  • 2004-ben megnyerte A világ legjobb ásványvízének járó „Aqua-Eauscar” elnevezésű díjat a Szentkirályi Ásványvízért, ezenkívül a cég 51 nemzetközi és hazai elismerést tudhat magáénak.
  • 2011-ben elnyerte Az Év Vállalkozója díjat.

Balogh Levente magánélete

Magánéletéről nem nyilatkozik sokszor.  Egy, a 24.hu-nak adott interjújában elevenített fel egy gyermekkori emléket: „Ő mesélte, hogy hatéves lehettem, amikor egy családi ebédnél ott ültem az ölében, és megkérdezte az édesapámat, hogy mi lesz a két gyerekéből. Mire az apám azt mondta, hogy az Emsike kitűnő tanuló lesz, a Levike meg milliomos.”

Az üzletembernek három lánya és egy fia van.

Ez is érdekelhet: 

Mikor van Levente névnap?Hogyan írjuk helyesen: Szabadság-szobor vagy Szabadság szobor? Hogyan írjuk helyesen: imád vagy ímád? Hogyan írjuk helyesen: elkötelezett vagy elkőtelezett? Hogyan írjuk helyesen: gyurmáz vagy gyúrmáz? Június 7. – miről nevezetes? Április 19. – miről nevezetes? Mikor van Ágota névnap? Mikor van pünkösd 2023-ban? Hogyan talál meg a szúnyog? Hogyan írjuk helyesen: jólesik vagy jól esik?