Április 8. – miről nevezetes?

Ezen a napon hunyt el Pablo Picasso 1973-ban

Ékfoltos Picasso-hal

Ékfoltos Picasso-hal

Ez az emberszeretet világnapja is. A világnap célja, hogy mindenki figyelemmel és gondoskodással forduljon embertársai felé. Érdemes ezen a napon, és az év többi napján is érdeklődéssel, empátiával fordulni a segítséget kérő emberek felé. Legyünk türelmesek, toleránsak, megértőbbek. Igyekezzünk úgy jót tenni, hogy nem várunk érte viszonzást.

Névnapok: Dénes, Valér, Valter.

Ezen a napon született:

  • Laborfalvi Róza színésznő, Jókai Mór felesége, 1817-ben.
  • Antall József politikus, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke 1932-ben. 1988-ban kapcsolódott bele az MDF munkájába, majd 1989-ben elnökké választották, az 1990-es választást megnyerte az MDF, így Antall József alakíthatott kormányt május 23-án.

Ezen a napon hunyt el:

  • Gróf Széchenyi István politikus, a „legnagyobb magyar” 1860-ban. Egyik legkiemelkedőbb, legjelentősebb alakja a magyar politikának. A külpolitika, sport, közlekedés, gazdaság területén számos reformot vezetett be, több intézményt alapított.
  • Pablo Picasso festőművész 1973-ban.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: iszik vagy íszik? Mióta használunk sót? Május 15. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: egészség vagy egésség? Mikor van Benedek névnap? Hogyan írjuk helyesen: hideg vagy hídeg? Hogyan írjuk helyesen: 0-t vagy 0-át? Ki gyártja a Fordot? Mi Bács-Kiskun megye székhelye? Hogyan írjuk helyesen: rugó vagy rúgó?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. Nem túl elterjedt,de egyre többet használt név:Zselyke.Mivel drága kis unokámat is így hívják,ezért említem meg.