Április 8. – miről nevezetes?

Ezen a napon hunyt el Pablo Picasso 1973-ban

Ékfoltos Picasso-hal

Ékfoltos Picasso-hal

Ez az emberszeretet világnapja is. A világnap célja, hogy mindenki figyelemmel és gondoskodással forduljon embertársai felé. Érdemes ezen a napon, és az év többi napján is érdeklődéssel, empátiával fordulni a segítséget kérő emberek felé. Legyünk türelmesek, toleránsak, megértőbbek. Igyekezzünk úgy jót tenni, hogy nem várunk érte viszonzást.

Névnapok: Dénes, Valér, Valter.

Ezen a napon született:

  • Laborfalvi Róza színésznő, Jókai Mór felesége, 1817-ben.
  • Antall József politikus, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke 1932-ben. 1988-ban kapcsolódott bele az MDF munkájába, majd 1989-ben elnökké választották, az 1990-es választást megnyerte az MDF, így Antall József alakíthatott kormányt május 23-án.

Ezen a napon hunyt el:

  • Gróf Széchenyi István politikus, a „legnagyobb magyar” 1860-ban. Egyik legkiemelkedőbb, legjelentősebb alakja a magyar politikának. A külpolitika, sport, közlekedés, gazdaság területén számos reformot vezetett be, több intézményt alapított.
  • Pablo Picasso festőművész 1973-ban.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?

Hogyan írjuk helyesen: elemez vagy ellemez? Hogyan írjuk helyesen: köszi vagy kösszi? Hogyan írjuk helyesen: hagyjátok vagy haggyátok? Fodor családnév – mi az eredete, jelentése? Mikor van Donáta névnap? Hogyan írjuk helyesen: szinkópa vagy színkópa? Keresztrejtvény – 16.08.06. Mikor van Gergely névnap? Április 20. – miről nevezetes? Szeptember 22. – miről nevezetes?