Mikor van Valter névnap?

Július 16.

Valter névnap - Walter Chrysler

 Chrysler 300F – 1960 Model

Germán eredetű férfinév, jelentése uralkodó, tevékeny.

Híres Valterok: Walter Chrysler, a Chrysler cég alapítója, Walter Cunningham amerikai űrhajós, Walter Matthau amerikai filmszínész, Walter Moers német karikaturista, Walter Nudo olasz színész.

Oscar-díjas és Golden Globe-díjas amerikai színész Walter Matthau, aki 1950-ben kapta meg az első szerepét, a hatvanas évektől lett elismert színész a napjainkig. Egy 1966-os film forgatása közben szívinfarktusa volt, melyhez a dohányzás és a szerencsejáték-függősége vezetett. Eztán a színész leszokott a cigiről és naponta sétált. A világhírt az 1968-as Furcsa pár című vígjáték hozta meg számára, amelyben barátjával, Jack Lemonnal szerepelt együtt. Utoljára 2000-ben a Női vonalak című vígjátékban szerepelt. Az ismétlődő tüdőgyulladások és szívroham után daganatot távolítottak el szervezetéből. 2000. július 1-jén hunyt el szívinfarktusban.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Bringázhatsz alkohollal a szervezetedben? Hogyan írjuk helyesen: hagyjátok vagy haggyátok? Hogyan írjuk helyesen: színű vagy szinű? Terroristák-e az iszlám fundamentalisták? Agytorna 226. forduló Hogyan írjuk helyesen: egyik sem vagy egyiksem? Keresztrejtvény – 16.11.29. Hogyan írjuk helyesen: kísértés vagy kisértés? Hogyan írjuk helyesen: nálam vagy nállam? Hogyan írjuk helyesen: countryzene vagy country-zene?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.