Mikor van Dénes névnap?

Április 8., október 9.

dionuszosz-bacchus

A görög Dionüsziosz névből származik. Jelentése: Dionüszosznak ajánlott. A görög mitológiában Dionüszosz – a rómaiaknál Baccus – a bor és a szőlő istene.

 

Híres Dénesek: Kemény Dénes vízilaba edző, Pál Dénes énekes, Ujlaki Dénes Jászai Mari-díjas színész, Száraz Dénes színész.

Dénes névnap - Kemény DénesKemény Dénes szövetségi kapitányként háromszor vezette olimpiai bajnoki címre a férfi vízilabda-válogatottat. A csapatot tizenöt éven keresztül, 1997 és 2012 között vezette. 2012.szeptemberében leköszönt edzői posztjáról, majd a Magyar Vízilabda-szövetség négy évre megválasztott új elnöke lett. A miskolci Egyetemváros szomszédságában 2009-re felépült sportuszodát róla nevezték el. 2011. május 6-án az Úszó Hírességek Csarnokának tagjává avatták. Endrei Judit írta meg “Kemény üzenetek” címmel a róla szóló interjúkötetet, ami Kemény Dénes eredeti elgondolása alapján egyetemi jegyzet lett volna csak, ám kinőtte a tankönyvi kereteket.

 

 

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Honnan ered a kánikula szavunk? Olcsóbb az éves megyei autópálya matrica? Megéri azt venni, vagy jobb az éves? Február 26. – miről nevezetes? Mikor van Mózes névnap? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: feszítés vagy feszités? Mi a címe a képnek? Mikor van János névnap? Mikor van Gyula névnap? Mikor van Lóránt (Lóránd) névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.