Április 23. – miről nevezetes?

A könyv napja, A szerzői jogok napja

Könyv napja

1995-ben az UNESCO április 23-át a Könyv napjává nyilvánította. William Shakespeare és Miquel de Cervantes ezen a napon haltak meg. Cél az, hogy felfedezzük az olvasás szépségét, egymást ösztönözzük a könyvek forgatására.

Ezen a napon van Janikovszky Éva születésnapja is. Író, költő, gyermek- és ifjúsági regények Kossuth-díjas írója. Első kötete 1957-ben jelent meg. Összesen 33 könyve jelent meg, 35 nyelvre fordították le őket. Hetilapoknak, folyóiratoknak is írt, gyakran szerepelt rádióban, tévében. A munka, játék, közösség, őszinteség, barátság fontos szerepet kapnak műveiben. A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét és középkeresztjét is megkapta, valamint József Attila-díjat is.

Névnapok: Béla, Adalbert.

Ezen a napon született:

  • Max Planck Nobel-díjas fizikus 1858-ban.

Ezen a napon hunyt el:

  • Szent Adalbert püspök vértanú 997-ben. Szent István nevelője volt.
  • Zelk Zoltán költő 1981-ben.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: Petőfi híd vagy Petőfihíd? Keresztrejtvény – 16.09.20. Hogyan írjuk helyesen: szelektál vagy kiszelektál? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: gyúr vagy gyur? Mikor van Márta névnap? Hogyan írjuk helyesen: felbujt vagy felbújt? Agytorna 132. forduló Hogyan írjuk helyesen: harmonikázik vagy harmónikázik? Miért hívják Miss Plasticnak Kulcsár Edinát?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.