Április 20. – miről nevezetes?

1938-ban ezen a napon született Tamási Eszter tévébemondó

Tamási Eszter

Műsorvezetőként is dolgozott. 1957. július 11-én lépett először kamerák elé. Ismertette a műsorokat, verseket, meséket is mondott. A hatvanas években sztárok voltak a bemondók. Frizurájukkal, ruhájukkal divatot teremtettek. A nézők szinte családtagnak tekintették őket. Hasonlóan Kudlik Júliához, Kovács P. Józsefhez, Takács Marikához és Kertész Zsuzsához.

Névnapok: Tivadar, Tihamér, Töhötöm.

Ezen a napon született:

  • Adolf Hitler politikus 1889-ben.
  • Dolák-Saly Róbert ezen a napon született 1955-ben. Előadóművész, szövegíró, humorista. Zenei pályafutása kezdetén az Omega együttes egyszemélyes előzenekara volt. 1986-ban kapott meghívást Laár András humoros műsorába. Galla Miklóssal és Nagy Natáliával megalakították a L’Art pour l’art Társulatot, amely magyar abszurd humort játszott. 1996-ig játszottak együtt. Többek között Arany Zsiráf-díjat és Bonbon-díjat is kapott. Ismertebb karakterei: Pandacsöki Boborján, Parittya Setét Antal, az „öreg”, Naftalin Ernő, Leopold. Igazságos Izom Tiborként kidolgozott bicepsszel is láthattuk. Három könyve jelent meg, valamint CD és DVD lemezek. Szerepelt filmekben, színházi esteken.

Ezen a napon hunyt el:

  • Benny Hill komikus 1992-ben.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: biztatás vagy bíztatás? Mennyi egy töketlen fecske maximális repülési sebessége? Milyenek a koronavírus tünetei? Hogyan írjuk helyesen: szelektál vagy kiszelektál? Mit jelent az, hogy egy pálinka kisüsti? Mikor van Norberta névnap? Mikor van Jolán névnap? Hogyan írjuk helyesen: kíséret vagy kiséret? Hogyan írjuk helyesen: együtt vagy eggyüt? Agytorna 207. forduló

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.