Mikor van Tivadar névnap?

Április 20, november 9.

11-09

Csontváry Kosztka Tivadar – A Jupiter-templom romjai Athénban (1904)

 

A görög-latin eredetű Teodor név magyar alakja, amelynek a jelentése: Isten ajándéka.

Híres Tivadarok: Farkasházy Tivadar újságíró, Puskás Tivadar, a telefonközpont feltalálója, Kanizsa Tivadar kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Uray Tivadar színész, Bilicsi Tivadar színész, Csontváry Kosztka Tivadar festő.

A Heti Hetes című tévéműsor állandó szereplője 1999 óta Farkasházy Tivadar, akinek karrierje még 1973-bankezdődött a Vidám Színpadon. 1989 óta a Hócipő című szatirikus kéthetilap alapító főszerkesztője. Balatonszárszói telke kertjében rendezte meg a Szárszói Találkozókat, aminek célja az volt, hogy a közélet legkülönbözőbb területeit, azaz a politika, a gazdaság, a társadalomtudományok és a művészi élet meghatározó szereplőit egy fedél alá hozza. Ismerősei, barátai „Teddy”-nek becézik, a keresztneve után. Felesége Benedek Noémi, hegedűkészítő mester, akit még 1970-ben ismert meg. Két fiuk és két unokájuk van. Farkasházy a baracskai börtönben ült 2007-ben egy éjszakát egy közlekedési bírság elleni tiltakozásként.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: fürdik vagy fűrdik? Mikor van Zsaklin névnap? Mikor van Mirabella névnap? Hogyan írjuk helyesen: naivak vagy naívak? Tudtad, mi az eredeti neve ezeknek a híres embereknek? Mikor van Menyhért névnap? Keresztrejtvény – 16.04.23. Keresztrejtvény – 09.19. Sándor családnév – mi az eredete, jelentése? Hogyan írjuk helyesen: késő vagy késö?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.