Hogyan tudok weboldalt készíteni?

Egy saját weboldal, vagy céges honlap létrehozása nem annyira könnyű feladat, de ha nem szeretnénk pénzt áldozni arra, hogy egy fejlesztő készítse el az oldalunkat, akkor némi idő ráfordításával magunk is megcsinálhatjuk. Ehhez pedig nem kell más, mint egy online honlapkészítő szolgáltatás. Alább mutatunk is párat!

Sybell

A sybell kezdőfelülete
A Sybell kezdőlapja. (Forrás: Saját kép)

Miért szeretjük?

Sybell egy olyan hosting szolgáltató cég, amely nemcsak tárhelyet kínál új weblapok létrehozásához, hanem arra az esetre is tud megoldást nyújtani, ha a már meglévő weboldalunkat szeretnénk átköltöztetni hozzájuk.

Ez kényelmes lehetőség azok számára, akik nem új honlapot szeretnének létrehozni, hanem a jelenlegi oldaluk üzemeltetésére keresnek másik szolgáltatót, de nem akarnak az oldalköltöztetés kihívásaival egyedül szembenézni. Hazai cég, ezért a felhasználói felület mellett a támogatást is magyar nyelven tudjuk igénybe venni.

Hátrányok

Fizetni kell érte, de cserébe szinte minden feladatot átvállal a cég helyettünk a költöztetés során.

Webnode

A Webnode honlapkészítő felülete
A Webnode honlapkészítő felülete (Forrás: Saját kép)

Miért szeretjük?

A Webnode használata könnyen tanulható és az előre elkészített paneleknek köszönhetően meglehetősen gyorsan el is tudjuk készíteni vele a honlapunkat. A Webnode tud magyarul, így azok is nyugodtan használhatják, akiknek amúgy meggyűlne a bajuk az angol nyelvvel. Mindezeken felül, le is menthetjük rajta keresztül a honlapunkat, így mindig lehet a gépünkön egy biztonsági mentés róla.

Hátrányok

A Webnode technikailag egy blogfelületet biztosít a számunkra, ami nagyon jó egészen addig a pontig, amíg nem támad a szöveges közlésen túlmutató, más elvárásunk is a honlapunkkal szemben.

Wix

Wix honlapkészítő
A Wix honlapkészítő kezdőfelülete (Forrás: Saját kép)

Miért szeretjük?

A Wix felhasználóbarát, ha elsőre egy kicsit bonyolultnak is tűnik majd a kezelőfelülete, valójában minden könnyen tanulható rajta. Az előre elkészített panelek közötti válogatás lehetősége pedig leginkább azoknak kedvez, akik teljesen kezdők a honlapkészítés területén, így viszonylag kevés idejük fog rámenni egy vállalható site felhúzására.

Hátrányok

A kész sémák tompítják az ember kreativitását, így ha nem az a célod, hogy gyorsan legyen a semmiből egy honlapod, hanem inkább elmolyolgatnál vele, akkor ne a Wixet válaszd. A másik hátránya ennek a szolgáltatásnak, hogy nem tud magyarul

SquareSpace

A SquareSpace honlapkészítő felülete.
A SquareSpace honlapkészítő felülete (Forrás: Saját kép)

Miért szeretjük?

Mert a SquareSpace kifejezetten modern dizájnnal dolgozik, ami nem csak esztétikai megközelítésből szempont, hanem gyakorlati oldalról nézve is, hiszen a korszerű honlapok nem omlanak össze attól, ha valaki mondjuk tabletről vagy telefonról akarja megnézni őket, míg a régiek meg hajlamosak erre. Ezen felül van hozzá egy elég csecse kis videószerkesztő, és még logót is tervezhetünk az oldal felületén a vállalkozásunknak. Külön előnye, hogy nem csak szöveggyártásra használhatjuk, hanem tökéletes arra is, hogy felhúzzuk vele egy webshop vázát.

Hátrányok

Sajnos nem tud magyarul és az ingyenessége is csak futólag érvényesül, tehát csak egy 14 napos próbaidőszakot takar, utána fizetnünk kell a használatáért.

Site123

A Site123 honlapkészítő felülete
A Site123 honlapkészítő felülete (Forrás: Saját kép)

Miért szeretjük?

Lényegében a Site123 lesz a kezdők legjobb barátja. Ezen szolgáltatás felülete a legkönnyebben kezelhető az itt szereplő opciók között. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy semmivel sem bonyolultabb a használata, mint mondjuk kitölteni egy űrlapot. Mindezek mellett tud magyarul is és a regisztrációs folyamat sem viszi el a délelőttünket, hanem egy jól átlátható háromlépcsős etapban le tudjuk zavarni.

Hátrányok

Ha úgy döntünk, hogy komolyabb dolgokra akarjuk használni, mint egy mezei honlap (pl. e-kereskedelmet akarunk rajta folytatni), akkor azt csak a fizetős verzióján tudjuk megtenni, azonban ez drágább és kevesebbet tartalmaz, mint a konkurencia fizetős opciói. Ezen felül az egyszerűségnek is meg kell fizetni az árát, ezt pedig a meglehetősen korlátozott technikai és dizájnbeli lehetőségeinken érhetjük majd tetten.   

WordPress 

Miért szeretjük?

 A WordPress legnagyobb előnye az egyszerűsége, az ingyenessége és a szinte korlátlan  bővíthetősége.

Az alábbi oktatóvideó bemutatja azt a 20 lépést, ami egy professzionális WordPress weboldal készítéséhez szükséges. Egy Domain és a Webtárhely megszerzését, a WordPress telepítését, a szükséges beállításokat, a megfelelő Témák és Bővítmények telepítését, és a weblapod megtervezését az ízlésed szerint.

Hátrányok

A WordPress felhasználóinak számából adódóan népszerű célpont a hackerek, támadók számára, ezért különösen figyelni kell a biztonságos jelszó beállítására. Hátrányai között említik még a lassú oldalbetöltést, de ezen is lehet javítani.Mikor van Liliána névnap? Mikor van Salamon névnap? Hogyan írjuk helyesen: imigyen vagy imígyen? Keresztrejtvény – 07.14. Hogyan írjuk helyesen: jellemű vagy jelemű? Igaz, hogy a császármetszés Julius Caesarról kapta a nevét? Keresztrejtvény – 10.30. Keresztrejtvény – 16.03.16. Hogyan lesz igaz egy gyufa elmozdításával? Mikor van Emanuéla névnap?