Tudod melyik a világ legnagyobb barlangja?

A vietnami Son Doong barlang.

 

Son Doong barlang

A Hang Sơn Đoòng, vagyis a Hegyi folyó barlang egy hatalmas barlang Vietnamban, a Phong Nha – Ke Bang Nemzeti Park területén. Különlegessége, hogy saját folyója és dzsungele van, és néhol még vékony felhők is kialakulnak benne.

De mi az, hogy “legnagyobb”? A Son Doong a jelenleg ismert legnagyobb átmérőjű üreggel bíró barlang a Földön.

Méretei akkorák, hogy egy negyven emeletes felhőkarcoló is elférne benne. A legtágasabb helyeken az üreg 200 méter magas és 150 méter széles, de átlagosan 80 méter magas és ugyanilyen széles.

Az első turista 2013-ban lépte át a barlang bejáratát. Ma már rendszeresen indítanak túrákat, ahol sátorozási lehetőség is van. Hét napot lehet a barlangban tölteni, amelynek költsége egy főre nagyjából 2300 dollár, vagyis 640 ezer forint.

hang hang2 hang3 hang4 Hang Son Doong explorers navigate an algae-covered cavescape. hang6 hang7 hang8

song9 song10 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Január 3. – miről nevezetes? Mit jelent a k.m.n. rövidítés az orvosi leleteken? Október 3. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: idegesít vagy ídegesít? Mikor van Apolló névnap? Hogyan írjuk helyesen: köszi vagy kösszi? Hogyan írjuk helyesen: rosszkedvű vagy rossz kedvű? Mikor van János névnap? Ötöslottó nyerőszámok a 26. játékhéten 2017-ben Agytorna 86. forduló

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.