Palacsinta fagyasztása: hogyan fagyasztható, meddig ehető a palacsinta?

A palacsinta fagyasztása nagyon egyszerű. Kezdésként természetesen készítsd el a palacsintát a kedvenc recepted szerint, és fagyasztás előtt győződj meg róla, hogy az összes darab finomság teljesen kihűlt.

Hogyan fagyasztható a palacsinta?
Ha egyszerre túl sok palacsinta készült, jó választás a megmaradt finomság lefagyasztása. Fotó: Getty Images

A fagyasztás első lépéseként helyezd a kihűlt palacsintákat egyetlen rétegben egy sütőpapírral bélelt tepsire, és így helyezd be a fagyasztóba. (Fel is tekerheted a palacsintákat kis rudacskákba, mintha meg lennének töltve.) Körülbelül egy óra múlva megdermed a palacsinta.

Ez az előfagyasztás megakadályozza a palacsinták későbbi összetapadását. Ugyanakkor, ha nem szeretnél ezzel a lépéssel időt tölteni, kihagyhatod.

A megdermedt/kihűlt palacsintákat viaszpapírral elválasztva helyezd fagyasztózacskóba, vagy tárolódobozba. Tipp: egyszerre ne tegyél túl sok palacsintát egy zacskóba, inkább használj több tasakot.

Fontos, hogy két hónapon belül használd fel a palacsintát.

A fagyasztott palacsintákat gyorsan kiolvaszthatod szobahőmérsékleten, de akár mikróban is.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: automata vagy autómata? Keresztrejtvény – 16.06.30. Favipiravir: mit kell tudni róla, kinek adható ez a gyógyszer? Mikor van Liliána névnap? Mit jelent a cemende kifejezés? A világ legmagányosabb háza Mikor van Henrik névnap? Pfizer-vakcina: mit kell tudni az oltásról? Április 20. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: japán vagy jappán?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.