Olcsóbb az éves megyei autópálya matrica? Megéri azt venni, vagy jobb az éves?

Van, akinek megéri.

 

autopalya_e-matrica_megyei_eves

Segíthet a számolgatásban az alábbi táblázat, amelyből az látszik, hogy a négy megyei matricát váltó személyautó tulajdonosok közel 23 ezer forintot spórolhatnak az éves országos matricához képest. Ha a négy megyei matricájával lefedett utaktól eltérő autópályát is használnának, akkor további 7 darab “heti” (10 napos), vagy 4 db havi matrica váltásával is jobban járnak, mintha az éves országos e-matricát vennék.

 autopalya_e-matrica_megyei_eves_megeri_olcsobb

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

December 20. – miről nevezetes? Mikor van Sámson névnap? Mikor van Eszter névnap? Mikor van Martina névnap? Hogyan írjuk helyesen: huzat vagy húzat? Hogyan írjuk helyesen: kulturális vagy kulturális? Hogyan írjuk helyesen: kérd vagy kérdd? Hogyan írjuk helyesen: kárpit vagy kárpít? Agytorna 87. forduló Hány “péntek 13” lehet egy évben legfeljebb?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 3 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. Én kisteherautót üzemeltetek. Már vettem egy megyei éves matricát tízezer forintért, mert a tgk-ra nem ötezer forint a megyei éves matrica. Remélem nem gondolják komolyan “odafent” (amúgy szerintem legalul), hogy amikor vennem kell egy éves matricát, mondjuk augusztusban 43.000. forintért, akkor az egészet kifizetem. Szépen el fogom nekik utalni a 32.000. forintot,(ügye 10.000. forintot már januárban befizettem a megyei éves matricára)azután csináljanak, amit akarnak. Ha megbüntetnek, akkor perre viszem az ügyet, legfeljebb évekig pereskedek. Szerintem ebből ki lehet jönni jól.Nyertek már pert a magyar állammal szemben is.Remélem lesz annyi eszük “odafent”, hogy ezt a felvetést megfontolják. Segítség lenne, hogyha ezt a gondolatsort terjesztenénk.Reméljük a “próbaüzemelés” (Orbán Viktor Miniszterelnök Úr kifejezése)alatt lehetővé teszik a fent leírtakat büntetés és pereskedés nélkül elérni.Üdvözlettel: Ferencz

  2. Aljasak ezek a törvényalkotók!Ez a véleményem!(remélem leadjátok a hozzászólásom)üdv

  3. A számítás helyes. Ha azonban csak egyszer is elnézi az ismeretlen megyehatárokat, a büntetés már kérdésessé teszi a nyereséget.
    Én azért vettem évest, hogy ne kelljen folyamatosan figyelnem a káoszt.