Okoz-e problémát napjainkban az alkoholfogyasztás Magyarországon?

Igen…

Borozo

Hazánk italfogyasztási szokásait tekintve az Európai Unióban az ötödik helyen áll. Szükség lenne egy olyan alkoholstratégiára, ami a megelőzést tűzné ki célul. Évente nagyjából 3 milliárd 400 millió forintot fordítanak arra, hogy az alkoholfogyasztással összefüggő problémákat gyógykezeljék.

Magyarországon 800ezer és egymillió fő közöttire becsülik azok számát, akik alkoholistának tekinthetők. Közülük jelenleg 200-250 ezerre tehető a nők száma. Az alkoholbetegség miatt kezelésre kerülő nők száma évről-évre növekszik. A női szervezet rosszabbul reagál az alkoholra, a függőség hamarabb kialakul, mint a férfiaknál.

A kamaszok, fiatalok körében a rohamszerű nagyivás terjed. Ez arról szól, hogy minél rövidebb idő alatt akarnak annyira lerészegedni, hogy másnap semmire se emlékezzenek. Ez a viselkedés a lányok körében is ugyanúgy jellemző. A korlátozás csak látszólagos, könnyen hozzájutnak az édesített tömény italokhoz.

A magyarországi fiatalok körében az alkohol hatásának gyógyszerrel erősítése az Európában jellemző átlag kétszeresére tehető. Ez a család és az iskola értékének csökkenésével párhuzamosan jelentkezik.

Ez is érdekelhet: 
Kit nevezünk alkoholistának?
Másnaposság ellen mit tegyünk?
Mennyi idő alatt ürül ki az alkohol a szervezetemből
Mióta büntetik az ittas vezetést?

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Agytorna 257. forduló Agytorna 102. forduló Érdekes, hogy mennyi mindent nem tudtál Bud Spencerről Mi a címe a képnek? Keresztrejtvény – 08.17. Két nagymamának 6 közös unokája van. Hány pár kesztyű kell 4 unokának, ha mindegyiknek egy pár kesztyűre van szüksége? Hogyan írjuk helyesen: nyisd vagy nyitsd? Keresztrejtvény – 16.05.18. Ötöslottó nyerőszámok a 34. játékhéten 2016-ban Mikor van Kolumbán névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. IGEN !! Főleg a “Lipót mező-városi” körzetben, ott is leginkább a “Magyar Parlament” (= Országház) csodálatos épületében !! <3