Mióta publikál Varró Dániel a Nők Lapjában?

2011 óta

Varro Daniel Nok Lapja

Varró Dániel mai magyar költő, műfordító, 1977-ben született, 12 évesen írta első verseit. 1999-ben, 21 éves korában jelent meg első könyve, a Bögre azúr című. Ezt további kettő követte: a Túl a Maszat-hegyen és a Szívdesszert.

Verseket, színdarabokat fordít, műfordítóként is dolgozik. Színházi munkáit valamint drámafordításait több budapesti és vidéki színház is műsorára tűzte.

Munkásságát több alkalommal díjazták: József Attila-díj, Bárka díj, Az Év Gyermekkönyve díj, Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt, Computer Spieler-díj.

Ötödikes tankönyvbe került verse Facebookon kommentháborút vívott ki. Kéthetente ír a Nők Lapjába a gyermekeiről. Érettségi tétel is lett Varró Daniból, gyakran kérik, hogy dolgozza ki a tételt, ami róla szól. Fontosnak tartja, hogy az irodalom tanításnak része legyen a kortárs irodalom, mert a gyerekek annál nehezebben tudnak befogadni egy szöveget, minél régebbi.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Keresztrejtvény – 16.10.03. Hogyan írjuk helyesen: Csendes-óceán vagy Csendes óceán? Hogyan írjuk helyesen: karácsony vagy Karácsony? Hogyan főzzek tojást vagy tésztát, ha nincs gáztűzhelyem vagy elromlott? Mikor van Gusztáv névnap? Fehér családnév – mi az eredete, jelentése? Hogyan írjuk helyesen: Margit híd vagy Margit-híd? Hogyan írjuk helyesen: hímzés vagy himzés? Mikor van Imelda névnap? Mikor van Polikárp napja?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.