Mióta jelképünk a nemzeti színű zászló?

1848 óta

Halaszbastya magyar zaszlo

Az 1848. évi XXI. törvénycikk szól a nemzeti lobogóról és a címerről. A Nemzeti zászló Magyarország egyik nemzeti jelképe, a Himnusz, a Szent Korona és Magyarország címere mellett. Valamint a Magyar Köztársaságnak hivatalos állami jelképe.

Három egyenlő szélességű vízszintes sávból áll, melyek piros, fehér, zöld színűek. Ezt az 1990. évi XL. törvény írja le. A XIX. századi romantikus értelmezés szerint a színek fentről lefelé haladva az erőt, a hűséget és a reményt szimbolizálják.

Az Országház előtt katonai tiszteletadással fel kell vonni a nemzeti ünnepeken. Meghatározott középületeken, illetve középületek előtt állandóan felvont vagy kitűzött zászlónak lennie kell. Nemzeti jelképeinket büntetőjogi védelem illeti meg.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Fidél névnap? Kik a legnépszerűbb gyermekpszichológusok? Hogyan írjuk helyesen: masszíroz vagy maszíroz? Hogyan írjuk helyesen: kitűz vagy kitüz? Hogyan írjuk helyesen: pénz vagy péndz? Agytorna 255. forduló Hogyan írjuk helyesen: Széchenyi István vagy Szécheny István? Keresztrejtvény – 09.04. Hogyan írjuk helyesen: alakít vagy alakit? Mi lett az Aranyvonat sorsa?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.