Mióta jelképünk a nemzeti színű zászló?

1848 óta

Halaszbastya magyar zaszlo

Az 1848. évi XXI. törvénycikk szól a nemzeti lobogóról és a címerről. A Nemzeti zászló Magyarország egyik nemzeti jelképe, a Himnusz, a Szent Korona és Magyarország címere mellett. Valamint a Magyar Köztársaságnak hivatalos állami jelképe.

Három egyenlő szélességű vízszintes sávból áll, melyek piros, fehér, zöld színűek. Ezt az 1990. évi XL. törvény írja le. A XIX. századi romantikus értelmezés szerint a színek fentről lefelé haladva az erőt, a hűséget és a reményt szimbolizálják.

Az Országház előtt katonai tiszteletadással fel kell vonni a nemzeti ünnepeken. Meghatározott középületeken, illetve középületek előtt állandóan felvont vagy kitűzött zászlónak lennie kell. Nemzeti jelképeinket büntetőjogi védelem illeti meg.Mikor van Pelbárt névnap? Milyen eredetű a fifika szavunk? Ötöslottó nyerőszámok a 19. játékhéten 2017-ben Alkoholallergia vagy alkohol túlérzékenység? Hogyan írjuk helyesen: hűvös vagy hüvös? Keresztrejtvény – 16.07.27. Hogyan írjuk helyesen: nagymértékű vagy nagy mértékű? Hogy hívják a leghíresebb magyar nyomozókutyát? Hogyan írjuk helyesen: indiai-óceáni vagy indiai óceáni? Hogyan írjuk helyesen: belőle vagy belölle?