Milyen állat volt az első hivatalos olimpiai kabalafigura?

Tacskó

első-olimpia-hivatalos-kabalafigura-münchen-1972-tacskó

Az 1968-as Grenoble-ban rendezett téli olimpiának volt ugyan kabalafigurája – egy Schuss névre keresztelt síelő figura, – de az első hivatalos kabalának az 1972-es müncheni olimpia Waldi tacskóját tekintjük. A bajor dakszli a német tartomány egyik népszerű és régóta vadászathoz tenyésztett fajtája. Apropó, dakszli! Azt tudtad, hogy a tacskót borzkutyának is hívják? A fajta német neve dachshund (=borzkutya), innen jön a dakszli is.

Waldi “születéséről” azt lehet tudni, hogy az ötlet a verseny szervezőbizottságának karácsonyi buliján pattant ki az egyik tag fejéből, amikor a vendégeknek krétát, papírt, gyurmát osztottak ki, hogy ötleteljenek a kabalafiguráról.

Ötöslottó nyerőszámok a 2. játékhéten 2016-ban Hogyan írjuk helyesen: kísér vagy kisér? Gulyás családnév – mi az eredete, jelentése? Keresztrejtvény – 09.20. Hogyan írjuk helyesen: címzés vagy cimzés? Hogyan írjuk helyesen: egész szám vagy egészszám? Hogyan írjuk helyesen: aszimmetrikus vagy asszimmetrikus? Keresztrejtvény – 08.10. Mikor van Otília névnap? Hogyan írjuk helyesen: hajol vagy halyol?