Milyen állat volt az első hivatalos olimpiai kabalafigura?

Tacskó

első-olimpia-hivatalos-kabalafigura-münchen-1972-tacskó

Az 1968-as Grenoble-ban rendezett téli olimpiának volt ugyan kabalafigurája – egy Schuss névre keresztelt síelő figura, – de az első hivatalos kabalának az 1972-es müncheni olimpia Waldi tacskóját tekintjük. A bajor dakszli a német tartomány egyik népszerű és régóta vadászathoz tenyésztett fajtája. Apropó, dakszli! Azt tudtad, hogy a tacskót borzkutyának is hívják? A fajta német neve dachshund (=borzkutya), innen jön a dakszli is.

Waldi “születéséről” azt lehet tudni, hogy az ötlet a verseny szervezőbizottságának karácsonyi buliján pattant ki az egyik tag fejéből, amikor a vendégeknek krétát, papírt, gyurmát osztottak ki, hogy ötleteljenek a kabalafiguráról.Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mi a címe a képnek? A szelfi (selfie) jelentése mi? Hogyan írjuk helyesen: durva vagy dúrva? Hogyan írjuk helyesen: színpad vagy szímpad? Mikor van Bianka névnap? Hogyan töltsük a mobiltelefont vagy laptopot, hogy ne károsodjon a lítium ionos aksi? Mikor van Virág névnap? Június 14. – miről nevezetes? Március 22. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: kulturált vagy kultúrált?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.