Mikor van Tatjána névnap?

Január 12-én.

Valamint április 22-én.

Szép női nevünk orosz alakból származik, mely a latin Tatianus névből jön, ami Tatius családjához tartozót jelent.

Rokon női nevek: Tánya, Tácia, Taciána.

Híres Tatjánák: Tanya Grotter ifjúsági regény-sorozathős, Harry Potter orosz változata, Tatyjana Konsztantyinovna Romanova orosz nagyhercegnő, Szent Taciána vértanú, a tanulás és a diákok védőszentje Oroszországban, Tatjána női főszereplő Puskin Anyegin című verses regényében, mely az orosz lét enciklopédiája.

Puskin Szentpétervárott született 1799-ben, orosz költő, író, drámaíró, a modern irodalmi nyelv megteremtője Oroszországban. 1833-ban írta az Anyegint, több részletben, 7 évig, úgynevezett Anyegin-strófában. Szerkezetét tekintve regény a regényben, tartalmilag az akkori orosz társadalmi viszonyok és problémák hű ábrázolása. Anyegin, az aranyifjú, aki kissé életunt is, örököl és vidékre költözik. Találkozik Tatjanával, aki azonnal beleszeret, még aznap szerelmes levelet ír neki, de ő visszautasítja a lányt. Később fordul a kocka, Tatjana férjhez megy és Anyegin udvarolna, de ő bevallja, hogy bár szereti, nem hagyja el férjét.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Június 7. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: szájharmonika vagy szájharmónika? Én írtam be először a helyes választ, láttam, hogy senki más nem tudta, miért nem nyertem? December 2. – miről nevezetes? Ötöslottó nyerőszámok a 30. játékhéten 2016-ban Május 8. – miről nevezetes? Ki adhat vért? Szeptember 19. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: 3-mal vagy 3-al? Agytorna 16. forduló: képrejtvény!

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.