Mikor van Roxána névnap?

Szeptember 14.

 

Perzsa eredetű görög női név latinos formája, jelentése: világos, ragyogó.

Híres Roxánák: Földes Roxána színész, Roxy Hunter amerikai gyerekszínész, Roxána, Nagy Sándor uralkodó felesége, Roxann Dawson amerikai színésznő, Roxane, Cyrano de Bergerac szerelme.

A makedón király, Nagy Sándor, azaz Alexandrosz felesége Graham Philips történész szerint méregkeverő volt. Roxána valószínűleg Alexandrosz és a szintén titokzatos körülmények között életét vesztető Hephaisztón homoszexuális kapcsolatát bosszulta meg. A történész szerint mind Hephaisztón, mind pedig Sándor a sztrichninmérgezés tüneteit mutatja.A féltékeny Roxána pedig ismerte ennek a méregnek az alapanyagát.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mi a címe a képnek? Kerülhet valaki a mennyországba, ha hamvasztásos-szórásos temetést kap? Mikor van Bene névnap? Hogyan írjuk helyesen: Atlanti-óceán vagy Atlanti óceán? Hogyan írjuk helyesen: azt, hogy vagy aszt hogy? Mikor van Ezekiel névnap? Hogyan írjuk helyesen: csuszamlik vagy csúszamlik? Hogyan írjuk helyesen: javítás vagy javitás? Étteremben egy nő észreveszi, hogy elmaszatolódott a rúzs, hol szedi rendbe? Mikor van Diána névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.