Mikor van Rajnald névnap?

Augusztus 18.

Rajnald névnap - Ronald Reagan repülőtér

 Ronald Reagan repülőtér Washington

Valamint február 9-én.

A germán Raginwald névből származik, illetve ennek a német Reinhold, Reinald alakjából, a jelentése isteni tanács, döntés, illetve uralkodó, tevékeny.

Rendkívül ritka név, nem szerepelt 2000-ben és 2010-ben a száz leggyakoribb férfinév között.

A Rajnald skót eredetű angol alakváltozata a Ronald. A leghíresebb világszerte ismert Ronald az Amerikai Egyesült Államok 40. elnöke, Ronald Reagan, aki fiatalon több tucat filmben szerepelt. Már Kalifornia kormányzója volt, amikor Gyilkosok című utolsó filmjét forgatta 1967-ben. Kétszer sikerült győznie az elnökválasztáson, 1980-ban és 1984-ben. Reagan nevéhez fűződik többek között a kommunizmus bukásának elősegítése és a hidegháború lezárása.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?

Mikor van a nyári szünet 2024-ben? November 29. – miről nevezetes? Keresztrejtvény – 07.27. Hogyan írjuk helyesen: fúrógép vagy furógép? Hogyan írjuk helyesen: chicagói vagy chicagoi? Hogyan írjuk helyesen: forr vagy for? Illem: Honnan ered, hogy a férfiak a nőket a jobbjukon kísérik? Ötöslottó nyerőszámok a 26. játékhéten 2016-ban Hogyan írjuk helyesen: kirúg vagy kirug? Hogyan írjuk helyesen: múlik vagy mulik?