Mikor van Olívia névnap?

December 3-án.

Olivia névnap - Olivia Wilde

Olivia Wilde
(fotó: Thinkstock)

Valamint március 5-én.

Jelentése olajfa, olajbogyó. Az ókorban a görögöknél és a rómaiaknál az olajág a béke jelképe, az olajfa a tudás szimbóluma volt.

Férfi párja: Olivér.

Rokon nevek: Oliva.

Híres Olívia: Olivia Newton-John brit születésű színésznő, énekesnő, híres zenés filmje a Grease, John Travoltával a főszerepben és a Xanadu. Számtalan album, kislemez, video, film, díj jelzi pályáját.

Olivia Jane Wilde (született: Olivia Jane Cockburn) amerikai színésznő, ahonnan ismerjük: a Doktor House sorozatból Tizenhármas szerepe. 1984-ben született New York-ban, A narancsvidék című filmsorozat mellékszereplőjeként futott be. A Doktor House egy kórházsorozat, melyet 2004-ben mutattak be Amerikában, New Yerseyben játszódik és Hugh Laurie a főszereplője, ő Doktor House a zseniális diagnoszta, akihez a különleges esetek kerülnek. Bár ő morcos és zsémbes, önző és kibírhatatlan, mégis a világ egyik legnézettebb sorozata, 8 évadot ért meg és 2012-ben bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe 81.8 milliós nézettséggel.  

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Kizárják-e gyorsúszóversenyből azt, aki kutyaúszásban nyer? Július 27. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: fizetség vagy fizettség? Mi a címe a képnek? Keresztrejtvény – 10.27. Hogyan írjuk helyesen: imígy vagy imigy? Hogyan írjuk helyesen: fogadóóra vagy fogadó óra? Hogyan írjuk helyesen: gurító vagy guritó? Hogyan írjuk helyesen: dívány vagy divány? Mióta van őszi szünet?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.