Mikor van Matilda névnap?

 Március 14-én és május 31-én.

Matilda névnap - Tilda Swinton

Tilda Swinton
(Fotó: Thinkstock)

Germán eredetű női nevünk jelentése hatalom+harc. A Matild név alakváltozata.

Rokon név: Tilda, Matild, Tilla.

Matilda névnap - Tilda SwintonHíres Matilda, Tilda, Tilla: Matilda, a kiskorú boszorkány ifjúsági fantasy-filmsorozat,  Mathilda May francia filmszínésznő, Till Attila (Tilla) riporter, műsorvezető, rádiós, televíziós, filmes személyiség.

Katherine Matilda (Tilda) Swinton Oscar-díjas angol színésznő, Londonban született 1960-ban, családja a 9. századig tudja visszavezetni a családfáját. 1991-ben figyeltek fel rá a II. Edward című filmben, 1992-ben pedig az Orlando főszerepe hozta meg számára sikert. Szerepelt a Narnia Krónikáiban, ő volt a Fehér Boszorkány, és 2008-ban legjobb mellékszereplő Oscar-díjat kapott a Michael Clayton című filmben nyújtott alakításáért. 

 Ez is érdekelhet:

Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Kik a legnépszerűbb női nőgyógyászok Budapesten? Keresztrejtvény – 16.06.17. Hogyan írjuk helyesen: hívogat vagy hivogat? Kinek érdemes KATA-ra (kisadózók tételes adójára) váltani? Miért van szükség a szökőévre? Hogyan írjuk helyesen: körutat vagy körútat? Ötöslottó nyerőszámok a 33. játékhéten 2016-ban Március 29. – miről nevezetes? Ötöslottó nyerőszámok a 21. játékhéten 2017-ben Agytorna 63. forduló

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.