Mikor van Márió névnap?

Január 19-én.

Mario Gotze

Valamint december 31-én.

A Máriusz név olasz változatából eredeztethető, ami férfit jelent.

Híres Máriók: Thomas Mann kisregényéből, a Mario és a varázsló címűből Mario, Mario Götze német világbajnok labdarúgó. A 2014-es brazíliai labdarúgó vébé döntőjében Argentína ellen ő szerezte a német válogatott győztes gólját. (képünkön ez a pillanat)

Spanyolul, olaszul, németül Mario.

Mario egy pocakos vízvezeték szerelő. Super Mario, a legenda 1981-ben született. Az eltelt időszakban több, mint 200 játékban szerepelt. Pilótaként és doktorként is lehetett vele játszani. A Super Mario Galaxy 2007-ben jelent meg, ez lett a Wii legsikeresebb játéka. A Nintendo kabalafigurájává vált, a játék mellett képregények, filmek, műsorok is készültek vele.

Fotó: Jefferson Bernardes / Shutterstock.com

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Melyik Európa leghosszabb közúti-vasúti hídja? Hogyan írjuk helyesen: fűz vagy füz? A türelmi idő meddig tart az új megyei autópálya matrica vásárlás kapcsán? Lagzi Lajcsi balladája Hogyan írjuk helyesen: mediterrán vagy mediterán? Hogyan írjuk helyesen: ítélőképesség vagy itélőképesség? Hogyan írjuk helyesen: idegenül vagy idegenűl? Hogyan írjuk helyesen: Atlanti-óceán vagy Atlanti óceán? Melyik Magyarország legjobb étterme? Hogyan írjuk helyesen: imádat vagy ímádat?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.