Mikor van Marcella névnap?

Január 31-én.

Marpesia Marcella

Marpesia Marcella – dél-amerikai lepkefaj

Valamint június 28-án.

Rokon női nevek: Marcellina, Zella, Célia, Celina, Szelina.

Jelentése: latin eredetű, Mars hadistenhez tartozó, neki szentelt, vagy a latin eredetű Marcellus családnévből származik.

Férfi párja: Marcell.

Híres Marcellák: Marcella Albani olasz színésznő, Kertész Marcella színésznő, Marcella Puppini olasz zenész, Szent Marcella (szegényeket ápolt Rómában, élt: 325-410)

Kertész Marcella színésznőnk 1971-ben született Debrecenben, négy évesen már a színpadon állt statisztaként a Bánk bánban, mert apja operarendező volt, anyja pedig az asszisztense. Zeneművészeti középiskolába járt, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán magánének szakon tanult, később a színművészeti operett-musical szakán végzett. A Szolnoki Szigligeti Színház népszerű tagja. 2012-ben Jászai Mari-díjat kapott.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Agytorna 68. forduló Hogyan írjuk helyesen: bírom vagy birom? Mióta használunk sót? Ki a háziorvosom? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: bujdokol vagy bújdokol? Hogyan írjuk helyesen: jojó vagy jojo? Orosz családnév – mi az eredete, jelentése? Mikor van Aurél névnap? Agytorna 88. forduló

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.