Mikor van Konstantin névnap?

Május 21.

KOnstantin névnap - Konstantin diadalíve

Konstantin diadalíve

Latin eredetű férfinév, a Constantinusból származik jelentése: szilárd, állhatatos.

Híres Konstantinok: Constantin Brâncuși román szobrász,  VII. Konstantinbizánci császár, II. Konstantin, Nagy Konstantin római császár (uralkodott: 306–337), Szent Cirill eredeti neve.

Nagy Konstantint sokan az első keresztény uralkodónak tartják, bár efelől azért vannak kétségek, ugyanis bár a római császár pártolta a keresztényeket, több forrás szerint ő maga még a halálos ágyán sem vette fel a vallást. Konstantin a Római birodalomban elsőként engedélyezte a keresztény vallást és ez az egyik első és rendkívül fontos lépése annak a folyamatnak, melyben a kereszténység elterjedt Európában és világvallássá válhatott.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Jozafát névnap? Ötöslottó nyerőszámok a 21. játékhéten 2016-ban Hogyan írjuk helyesen: kínos vagy kinos? Tamás családnév – mi az eredete, jelentése? “A boldog házasság alapja a férfi hűtlenséghez való joga” – melyik világhírű pszichológus szerint? Hogyan írjuk helyesen: hajlam vagy halylam? Agytorna 30. forduló: mi van a képen? Mit jelentenek ezek a számok a repülőtéri kifutópályán? Mi a címe a képnek? Mikor van Melitta névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.