Mikor van Klotild névnap?

Június 3.

Klotild névnap - Klotild hercegnő

 Klotild hercegnő (akit sokkal többen ismernek Clotilde Courau színésznőként) és férje Emanuel Filiberto herceg. (Fotó: Thinkstock)

Germán eredetű név, elemeinek jelentése: dicsőséges, híres harc.

Híres Klotildok: Klotild Mária Adél Amália hercegnő, Clotilde Courau színésznő (Klotild hercegnő), Klotild-barlang, Klotild paloták.

Klotild Mária Adél Amália hercegnő férjével és hét gyermekével együtt az alcsúti Habsburg-kastélyban élt. 1895-ben kisebbik fia, a 20 éves László főherceg egy vadászaton véletlenül meglőtte magát, és meghalt. Legfiatalabb leánya, Klotild Mária Rainera 1903 decemberében Alcsúton halt meg, 19 évesen. Mindkettőjüket a Budavári Palota nádori kriptájába temették. A hercegnőről nevezték el a Pest megyei település, Piliscsaba Klotildliget részét.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?

Mikor van Zalán névnap? Illem: Esőben melyik oldalról kíséri a férfi a nőt? Mi Békés megye székhelye? Mikor van Helén névnap? Hogyan írjuk helyesen: akkumulátor vagy akumlátor? Kicsoda Szijjártó Péter? Hogyan írjuk helyesen: fejtsen vagy felytsen? Hogyan írjuk helyesen: Chicagóban vagy Chicago-ban? Milyen gyakori az áramlopás? Hogyan írjuk helyesen: kilátó vagy kílátó?