Mikor van Kamélia névnap?

Augusztus 3-án.

Valamint szeptember 16-án.

A kamélia virágnévből újabb keletű névalkotással keletkezett. A virág neve Kamel (Camellus) botanikus nevéből származik.

Híres Kaméliák: Kamelia Hora temesvári születésű énekesnő. Már 15 éves korában közös albumot jelentetett meg a testvérével. A román Megasztárban 22 éves korában szerepelt. A Change című dal, amit testvérével és Puyaval közösen énekelt, hozta el számára a legnagyobb népszerűséget.

Eszünkbe juthat e név hallatán ifj. Alexandre Dumas A kaméliás hölgy című műve. A történetet korának legünnepeltebb, legfelkapottabb kurtizánja ihlette. Marie Duplessis 1824-ben született, finom szépségével hamar felhívta magára a férfiak figyelmét. Hamarosan annyira megfizették, hogy fényűző életet engedhetett meg magának. Ruhái gyönyörűek voltak, virágokkal vette körül magát. A rózsák illatától szédült, ezért inkább a szagtalan kaméliákkal díszítette magát és a házát. Mindössze 23 éves volt, amikor tüdőbaja miatt elhunyt.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?

Mikor van Kálmán névnap? Hogyan írjuk helyesen: Lágymányosi híd vagy Lágymányosi-híd? Hogyan írjuk helyesen: aszimmetrikus vagy asszimmetrikus? Hány háromszöget találsz ebben az alakzatban? 1 gigabyte (GB) hány megabyte (MB)? November 12. – miről nevezetes? Mióta önálló település Balatonvilágos? Hogyan írjuk helyesen: javító vagy javitó? Hogyan írjuk helyesen: közöd vagy köződ? Keresztrejtvény – 16.02.10.