Mikor van Imre névnap?

November 5.

 

Valószínűleg az emir szóból származik és a török Emre változaton keresztül honosodott meg Imre formában. Jelentése: vezér.

Híres Imrék: Antal Imre színész, Bajor Imre színész, Dr. Csernus Imre pszichiáter, Csuja Imre színész, Kertész Imre Nobel-díjas író, Madách Imre író, Makovecz Imre építész, Mécs Imre 1956-os elítélt, politikus, Nagy Imre miniszterelnök, Sinkovits Imre színész, Zámbó Imre (Jimmy) énekes.

Több mint egy évtizeddel a tragikus éjszaka után is kérdéses, hogy pontosan hogyan halt meg Zámbó Jimmy, minden idők legsikeresebb magyar énekese, akit a rajongói “király”-ként is emlegettek. A zenész saját, otthonában tartott fegyverével 2001 januárjában főbe lőtte magát. A pletykák szerint a kórházból eltűnt a már halott énekes haja, Jimmy balkezes volt, a bemeneti nyílás pedig a jobb halántékán volt. A rajongók közül sokan, ezek miatt úgy vélik, hogy az énekes nem véletlen baleset áldozata lett.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap? 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Keresztrejtvény – 09.02. Ötöslottó nyerőszámok a 44. játékhéten 2016-ban Hogyan írjuk helyesen: hímzés vagy himzés? Mikor van Gergely névnap? Hogyan írjuk helyesen: fejés vagy felyés? Május 7. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: irt vagy írt? Keresztrejtvény – 16.08.06. Az alkoholbetegek felnőtt gyerekei alkoholisták lesznek-e? Mi a címe a képnek?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.