Mikor van Imre névnap?

November 5.

 

Valószínűleg az emir szóból származik és a török Emre változaton keresztül honosodott meg Imre formában. Jelentése: vezér.

Híres Imrék: Antal Imre színész, Bajor Imre színész, Dr. Csernus Imre pszichiáter, Csuja Imre színész, Kertész Imre Nobel-díjas író, Madách Imre író, Makovecz Imre építész, Mécs Imre 1956-os elítélt, politikus, Nagy Imre miniszterelnök, Sinkovits Imre színész, Zámbó Imre (Jimmy) énekes.

Több mint egy évtizeddel a tragikus éjszaka után is kérdéses, hogy pontosan hogyan halt meg Zámbó Jimmy, minden idők legsikeresebb magyar énekese, akit a rajongói “király”-ként is emlegettek. A zenész saját, otthonában tartott fegyverével 2001 januárjában főbe lőtte magát. A pletykák szerint a kórházból eltűnt a már halott énekes haja, Jimmy balkezes volt, a bemeneti nyílás pedig a jobb halántékán volt. A rajongók közül sokan, ezek miatt úgy vélik, hogy az énekes nem véletlen baleset áldozata lett.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap? 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hová tűnt a Parlament? Mikor van Ivett névnap? Agytorna 103. forduló Hogyan írjuk helyesen: az, hogy vagy azhogy? Mióta gyárt a Suzuki Magyarországon autókat? Hogyan írjuk helyesen: mondjon vagy mongyon? Mikor van Vilhelmina névnap? Mikor van Bertalan névnap? Szeptember 11. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: résztvevők vagy részt vevők?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.